Kızlar merhabalar, aklıma takılan bir şey var ve bilgisi olan annelerimden yardım istiyorum. Oğlum 13 aylık, fiziksel gelişimi sağlıklı, ağzından anlaşılır olarak bir kelime çıkmasa bile sürekli bir konuşma halinde yani bebek seslerini bilirsiniz sürekli ağzında sesler var, ismini söylediğimizde bakıyor, hayır dediğim şeylerden hemen uzaklaşıyor yani beni anlıyor ama kızlar tek bir sorun benim içimi kemirip duruyor. Bebeğim sürekli dönen şeylere ilgi duyuyor. Akülü arabasına binmek yerine onu ters çevirip tekelerini çeviriyor veya içine bindirdiğimizde tek ilgisini çeken şey direksiyonu çevirmek oluyor, bisikletine binmektense tekerini çevirmekten zevk alıyor. Biraz araştırdığımda otizmin bir belirtisinin de bu olduğunu gördüm, diğer belirtiler yok ama bu durum benim içimi kemirip duruyor. İnternette yazan şeylere çok güvenmem her şey abartılıp en ince detayına kadar kötü sonuçlandırılır en kötü ihtimaller yazılır. Ama bu durum çok dikkatimi çektiği için araştırdım ve sonuç bu. Açıkçası doktora götürüp böyle bir durum var otizm olabilir mi demek de ölüm gibi. Var mı yaşayan, duyan, gören ? Sadece bu durumdan yola çıkarak emdişelenmeli miyim ?