Aylizim04 Kızlar bebeğim 2 ay 2 günlük. Hem anne sütü hem mama ile besliyorum. İlk önce hipp mama ile basladık kızım çok seviyordu fakat son 2 haftasında aşırı gaz problemi yaşadığımız için bir cesaret sma ya geçtik. Sma yı da çok sevdi gaz problemi de yarı yarıya azaldı. Fakat bebegim son 1 aydır kakasını yaparken çok ıkınıyor ve cok zor yapıyor bazen yapamıyor bile. Yaptıgında bakıyorum kabızlık vs varmı diye ama hayır yapısı gayet sıvımsı. Mamaları anlatmamın sebebi de onlardan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum sorarsınız diye anlattım. Sizce sebebi ne olabilir yaşayan var mı fikri olan var mı çok üzülüyorum ona 😢
MerveAtsr Aylizim04 çok normal korkma daha yeni yeni alisiyor vücudu bağırsakları benim bebeğimde çok zor yaparsi ikinir kizarirdi hatta inan terliyodu çocuk yaparken şuan 2 yaşında daha yeni yeni oturuyor herşey 🙂
PamukPrensesannesii Aylizim04 benim kızım da aynı maalesef. Bu gece 2de başladı ikinmaya sabah 9da yaptı tuvaletini anca. Kabız da değil,hatta ishal. Bağırsak düzenleyici aldık dün. Bir umut ondan medet umuyorum inşallah
Ftsbzdgg Aylizim04 probiyotik kullansanız böyle bir sıkıntı yaşamazsınız canım doktorunuz vermedi mi çünkü ilk 3 ay bebeklerin bağırsakları maalesef tam gelişmiş olmadığı için sıkıntı olabiliyor
Aylizim04 MerveAtsr ya gerçekten mi bende bir anormallik mi var diye korktum ve onu öyle görünce üzülüyorum sancı yapıyor çok ağlıyor bu seferde 😢 normal diyorsanız alışmaya çalışayim madem 🫠🫠
bhtsizbdvi MerveAtsr bir şey sorabilir miyim şimdi bir bebeğin 8 ila 10 gün yapmaması normal mi emen bebek ama
Aylizim04 PamukPrensesannesii ah yaaa canım benim😢 💩 takip eder olduk vallahi. Yarın doktor kontrolumuz var şu düzenleyiciyi bende soracağım almak istiyorum inşallah iyi gelir bebişinize 😢😢
MiraySahin Bebeginiz öncesinde bilinçsizce yapiyordu kakasını, artık kasları kendi kendine yapmayı birakti ve ıkınmayı öğreniyor, cok guzel bir gelişme aslında. Benim tahminim bu yüzden oldugu ama tamamen fikir belirtiyorum uzman görüşü degil :)
Zehra_yavz Ftsbzdgg siz hangi probiyotik kullanıyorsunuz benim bebeğim de hep kaka yapıyor ise yararmi gün 10 defa kaka yapiyor
MerveAtsr bhtsizbdvi normal bnm oğlumda emiyo oda 7 günde bir 10 gunde bir yaptıgi oluyodu hatta Bi ara artık rutine bağladı düzenli 10 gunde bı yapıyordu binkac ay sürdü öyle hali keyfi de yerindeyse sorun yok . Mesela şuan 2 yaşında bazı çocuklar hergun yapıyo bizimki yine 2-3 gune bir yapıyor
Ftsbzdgg bhtsizbdvi sadece emiyosa 5 8 10 normal diyo doktorlar benim oğlum 2.5 ay zar zor emdi maalesef mama meme gittik hep doğduğundan beri doktorumuz da minies marka probiyotik verdi bize çünkü ilk 3 ay bebeklerin bağırsakları tam işlevini yerine getirmekte zorlanabilir dedi 3 ay sonra devam ettim ben açıkçası doktor da bir sakıncası yok devam edebilirsin dedi bence sizde bir danışın doktora
bhtsizbdvi Ftsbzdgg meme veriyorum ben ama sordum hepsi farklı konuşuyor kimisi ilk 3 ay normal dediler kimisi olmaz dedi kimisi bu dedi şu dedi anlamıyorum ki valla