Papatya233441 Çoçuklarınız hangi ayda konusmaya başladı anneler ?? 23 aylığız anne baba all gel 1 2 sayı diyor aldım attım abla ye sadece bunlar var açılır mı dili.?? Bazı çocuklar cümle kurmayıp bir anda mi açılıyolar fikir verin annelerim üzülüyorum milletin çocuğu 1 1.5 yaşlarda bül bül gibi konuşuyorlar
Wanderlust Papatya233441 her bebegin gelisimi farklidir ekrandan uzak tutup bol bol etkilesim halinde oluyorsaniz birden de konusabilir. Park/oyun gruplari/ akran gezmeleri/ kitap okuma bolca sohbet seklinde ilerlemenizi oneririm zaten bunlari yapiyorsaniz bebeginiz kendi vaktini bekliyordur endise etmeyin🌸
Minikmucizem_10 Papatya233441 Asla cocugunu kimseyle kiyaslama.Onun cocugu konusuyor bebimki niye konusmuyor deme.Her cocugun gelisimi zamani farklidir.Mesela benim kizim 28 aylik olacak ama sadece 3 4 kelimesi var.Herkes kizimla dilsiz diye dalga geciyor.Ama ben eminim kizim konusacak.
kelebek2121 Papatya233441 önce kelimeleri çoğaltırın. Elinize aldığınız herşeyi isimlendirin. Ve sonra kelimeleri ikili söyleyin , bizde 19 aylığız 75-80 e yakın kelimesi var, anlamadığı hiç bir şey yok, 3 kelimelik cümle kuruyor yeni yeni. Anne mama ver gibi . İkili cümle zaten kuruyor Hiç tv izlemedi bu zamana kadar. Çok kitap okuruz. Ve çok konuşuruz. Tv izlememesinden ziyada tv ses bile duymaması gerekiyor çocuğun , konuşma geriliği yaptığını hep uzmanlar söylüyor zaten. Yani tv ye bakmıyor nasılsa diyip arka planda tv sesi olması ondan etkilenmiyor anlamına gelmez bilginiz olsun. Tabiki her çocuğun gelişimi Farklı . Kimse kimseyle kıyaslamak İçin sormuyor Ama ebeveynler olarak bireysel ve özgür insanlar yetiştirmek için onları desteklemeliyiz. Bir çocuk ne kadar kendini güzel ifade ederse o kadar mutlu bir çocuk olur, sinirli öfkeli olmaz çünkü derdini anlatabilir. Bu neden konuşsun isteniyor zaten. O yüzden iletişim çok önemli 😊 ona bol bol fırsat verin 💚
Sevda26 22 aylık kızım. İkili cümle kuruyor. Işık kapa, yanıma yat, anne gel, baba kalk, su ver gibi gibi onlarca. Anne kaka yaptım Anne çiş geldi diyor 200 ü geçgin kelimesi var canım saymadım tam.
Evlatlarimcanim Papatya233441 Milletten biri de benim . 18 aylık oğlum 3 lü bazen 4 lü cümle kuruyor . 13 aylıktı arı vız vızı ezberlemişti . Biz ne mi yaptık ? Ekran yok . Arka planda tv yok . Sadece müzik dinliyor . Etkinlik yapıyoruz . Günde 2 3 saat kitap okuyoruz . Resimlerime bakıyoruz , ben okuyorum o dinliyor . Bazen 5 dakika bile olsa kitap batığımız oluyor . Sürekli onunla konuşuyorum ama konuşurken tane tane ve özenle seçiyorum kelimelerimi. Her gece uykusu öncesi sütünü içer pijamalarını giyer uykuya hazır olur uyumadan 1 saat önce odaya götürüp yatağa oturturum 3 tane kitap gösteriyorum hangisini okumak istersin diye birini seçiyor kendince seçmezse ben seçiyorum kucağına oturtup kitap baktırıyorum uykuya da daha rahat geçiyor . Şunu da söyleyim hiç yerinde durmayan çok hareketli bi çocuk . Öyle uslu falan değil yani . Kitap alışkanlığı kazandı sadece doğduğundan beri gösteriyorum ben