Bu başlığı gormeyi sevmeyen biri olarak simdi ben aciyorum cunku icimin tedirginligi gecmiyor. Cocuklarim ikiz 17.5 ayliklar. Kizim yaklasik 1 ay oncesine kadar cok iyiydi gosterirdi isaret ederdi sorardi bicir bicir kendince bir seyler soylemeye çalışırdi.
Oglumu sunnet ettirdik biraz fazla ilgilendik sanirim. Birde oglum kizimin bir seyle oynamasina izin vermiyor. Kizim elini neye atsa gidip elinden aliyor, kizimda sinirlenip kendini yerden yere atiyor. Boyle boyle fark ettim ki kizim icine kapanmis. Ismine bakardı bakmaz oldu. Isaret ederdi etmez oldu. Gosterdigim yone bakmiyor ilgilenmiyor oyuncaklarla oynamiyor. Hemen aldim cocuk psikiyatristine goturdum. Bir sey yapmadi. Suan benimle iletisim halinde bana gulumsuyor 2 ay inceleyin tekrar gelin dedi. Bir sey demedi yani. Iste ilgilenin cocuklarla oynasin falan dedi. Size tepki gosteriyor olabilir dedi.
Bizde o gunden sonra yogun bir sekilde ilgilenmeye basladik parklara goturduk. Disarda iyi cocuklarla oynamak istiyor iste sallanmak kaymak istiyor mutlu oluyor. Ama eve gelince yine ayni. Biraz düzelme oldu. Gosterdigim yere bakiyor artik sordugum seyleri her zaman olmasa da arada bir gosteriyor. Oyuncaklarla oynamaya başladı tekrardan. Ama ismine asla bakmiyor. Ve isaret parmagini cok nadir kullaniyor. Sadece bu ikisi var diye otizm denilebilir mi ?
Eger oyleyse 2 ayi beklemeden tekrar başka doktora goturecegim varsa da egitimlere baslamak istiyorum bir an evvel