Pnrg bana da böyle dediler bebek 20. Haftaya kadar hiçbir şeye alışmaz sık sık emzir memeden ne zaman ayrılmak isterse o zaman ayrılsın gece ne zaman uyanırsa meme ver falan dediler içimden bir ses bunun yanlış olduğunu söylese de o bilmiş kişilerin dedikleri doğrudur dedim ama ne yazık ki kabak benim başıma payladı. Şu anda 7 aylık sabaha kadar meme ağzında dursun isteyen, gündüz bensiz uyumayan bir bebeğim var ve her yerim ağrıyor. Ev işlerim hep bekliyor kendime vakit ayırmak desem banyomu zor yapıyorum ve şu anda düzen değiştirmeye (uyku eğitimine demiyorum çünkü bana göre yanlış) o kadar dirençli ki kesinlikle her yeri yıkıyor babada bile uyumuyor. Bebeği böyle yanlış alıştırıp da sonra uyku eğitimi vermek çok saçma ve yıpratıcı bence. Uyku eğitimi denen şey yanlış uyku alışkanlığı oluşmuş bebeğe verilir ki psikologlar önermiyor, benim hatam o 20 haftalığa kadar bebekte alışkanlık oluşmaz diyen kişilere inanmak oldu. Postu açan arkadaşın dediği benim bahsettiğim güzel bir uyku alışkanlığı kazandırmak. Mesela memede derin uykuya dalmasına izin vermemek, her uyandığında emzirmemek ya da kucağa alıp sallamamak çünkü ağlamasının ve uyanmasının başka sebepleri de oluyor. Gece uyandığında biraz ağladığında hemen yanına gitmeyip biraz beklemek devam ederse önce yerinde pış pış yapmak yanında olduğunu hissettirmek yetiyor eğer açsa zaten durmaz o çocuk. Yanlış alıştırıp uyku eğitimi vereyim diye uğraşmak çok anlamsız, bebeğin de annenin de yıpranmaması için en baştan doğruyu yapmak lazım.