Sonay_2022 Soğuk algınlığı için gittiğimiz doktorumuz kızımın gözbebeği büyük olduğu için mozaik down olabilir dedi genetik testi istedi acil çapaya gidin dedi ama doktorlar belirti olmadığı için test yapmadılar konuyla ilgili bilgisi olan var mı lütfennn
Yildiz52 Sonay_2022 ilk kez duydum doktorlarda bir degisik olmuş hiç bilgi vermeidmi bombayı bırakıp kaçıyorlar sonra anne babalar kafayı yiyor yazık be
Esra_Deva Aloneeee down sendromu da kendi içinde tiplere ayrılıyor diye biliyorum. Onlardan biri olmalı. Bilgim yok üstte kalsın inşallah bilgisi olan vardır.
Sonay_2022 Aloneeee Yani bir göz doktoruna götürüm demek yerine genetik testi yapın dedi benim de eşimin de ailesinde yok
Sonay_2022 Yildiz52 Hayır acil çapaya götürün dedi çapada doktor muayene ettikten sonra böyle bir şey olmadığını söyledi doktor baya detaylı muayene etti ama yaklaşık yarım saat
Sonay_2022 Bakıyorum internetten mozaik down ile ilgili bir bilgi yok doktor ya bu down türünün belirtilerinin olmadığını söyledi kızımın da bütün gelişimi normal ama yine de çok tedirginim
Aloneeee Esra_Deva down sendromlu bebeğim var cnm çok iyi biliyorum 😌 ama göz bebeği ile alakası yok. Gözlerin şekli belli eder genelde yani çekik olur. Gözleri çekik dese neyse de göz bebeği büyük demiş bir bağlantı kuramadım ben
iyilik80 Sonay_2022 gozbebegi buyuk oluyo zaten bebeklerin belli bir zamana kadar. Baska belirtiler var mi acaba
Aloneeee Sonay_2022 genetik doktorları gördükleri zaman anlıyorlar cnm. Eğer götürdüysen ve bişey yok dediyse telaşlanma 💕
Sonay_2022 Aloneeee Çocuk doktoru muayene etti ama inanın içim rahat etmiyor gözleri çekik çok değil aslında ama çapadaki doktor babasının da gözleri çekik dedi
Vera39 Mozaik down sendromunda dış görünüşten belli olmayabiliyor, çünkü bazı DNA lar 46 kromozom bazılarıysa 47. O 47 kromozom dış görünüşünü etkileyecek sisteme gelmemiş olabilir. 47 kromozom nereye denk geldiyse o alanı down sendromlu bireyler gibi gelişirken diğer alanları normal gelişim gösterirler, siz en kısa zamanda önerilen bölüme gidin 🙏🏻
Vera39 Sonay_2022 Tarama testlerinde görülmeyebiliyor çünkü söylediğim gibi o 47 kromozomun nereye vurduğuna bağlı
Sonay_2022 iyilik80 Sadece gözleri çekik ve göz bebeği büyük dedi onun dışında bir belirti yok çok çekik değil aslında halaları ve babasının da öyle bu arada 8 aylık kızım
iyilik80 Sonay_2022 bence cokta takmayin .8 aylik olana kadar kac doktor gormusyur. Olsa onlarda soylerfi
Vera39 Down sendromlu çocukların belli bir yüzü olur, basık burun, kalın ense, çekil gözler gibi… Ama mozaik tipteki çocukların downlu olduğu hiç anlaşılmayabilir, gördüğümüzde aa evet bu down sendromlu bir çocuk demeyiz