Seymacey Oğluma 11 aylıkken beyin felci olarak bilinen serebral palsi teşhisi kondu erken doğum sonucu doğum esnasında oksijen siz kaldığını soylediler yürüyemiyor oturamiyor yada emekleyemiyor sadece sürünüyor vefizik tedavi aliyor bu durumda olan çocuğunuz varsa yürüyebildimi
momybaby Seymacey bnm arkadasin cocugu var. serebral palsi o da. cesitleri var demisti blmiyorum. fizik tedavi aliyor. 3 yasina gircek 3 ay sonra. yuruyor gayet. kosamiyor simdilik. ancak o da olacak insallah. sol dizini bukemiyordu. sol kolunu da aktif kullanamiyordu mesela. su an bukebiliyor. daha iyi. fizim tedavi cok onemli
Kubrarr33 Seymacey Arkadasımın yegenı var ama yuruyor konusyor hatta cocukalrla oynuyor en sevdogı yıyecekler var onları almak yemek ıstedıgını bıle soyluyor ama azeka olarak gerıden gelıyormus cesıtlerımı var acaba
Nilican Seymacey benim eşimin yeğeni selebral palsi şu an adım adım yürüyor bilgisayar da oyun oynuyor kendi yemeğini yiyor . 23 yaşında tüm eğitimlerini tamamladı .
Seymacey momybaby evet şuan 19 aylik fizik tedavi görüyor suanlik durumu gayet iyiye gidiyor bacaklarında çok kasılma var bir kolunda vardi biraz sorun fizik tedaviyle kolundaki kasilmayi en aza indirdik
momybaby Seymacey cok daha iyi olacak siz egzersizleri aksatmayin. kaslarini geliştircek hareketleri vs arastirin mesela. evde de devam edin hareketlere
alyaa12 Seymacey bakirkoyde fizyoterapist aysegul evren var bebeklerde cok iyi fizyoterapistaaysegul instagrami mutlaka bir danisin
Parsbabyy Bende birşeylerden şüpheleniyorum. Bu tanı için hangi doktora gitmemiz gerekiyor? Normal cocuk doktorumuza mı yoksa profosere vs mi randevu almalıyım
Seymacey Parsbabyy cocuk nöroloji sine yönlendirdiler beyin emari istediler beyin oksijensiz kaldığını ve beyinde 2 siyah nokta belirdigini soylediler daha sonra fizik tedavi doktoruna yonlendirdiler spi hastalığının sadece bacaklara vurduğunu soylediler bu hastalığa sahip olan insanlarda çeşitli bölgelere vurabiliyor mus
Seymacey Kubrarr33 evet çeşitleri var zeka sorunu oluyor konsma sorunu oluyor yurume emekleme oturma problemleri oluyor bu beyinin hangi bölgesinin etkilendigine bağlı oluyor benim oğlumda sadece bacaklarda var fizik tedaviyle kasları yumusatmaya calisiyoruz
Parsbabyy Seymacey peki siz hangi hareketlerinden şüphelenmiştiniz acaba? Hangi şikayet ile gittiniz doktora
Kubrarr33 Seymacey Rabbım sıfa versın cnm beynı etkılemesınden daha ıyı heralde bu umarım tez zamanda saglıgına kavusur
Seymacey Nilican kişiden kişiye değişiyor bazısı yürüyemiyor bazısı erkenden yürüyor değişiyor bu hastalığı taşıyan kişilerde
Seymacey Parsbabyy sadece oturamiyordu desteksiz onun dışında dışarıdan bakilinca birsey anlaşılmıyor oturamadigi için gidip gosterdim hastaligini öğrendim
Parsbabyy Seymacey rabbim şifasını versin inşallah güzel günleriniz olsun💖 benim bebeğimde 3 ay 21 günlük. Bende bas dik tutamama, salya akıtma, elleri yumruk yapma belirtilerini okuyunca çok panik oldum. Sizce erken mi korkmak için?
Seymacey Parsbabyy bebeklerde aslında 2 . 2.5 aylıkken baş dik tutabiliyorlar bende oglumunn hastalığını 10 aylıkken farkkettim kontrollerini yaparsanız güzel olur erken tanı herzaman için iyidir tabiki ama inşallah bir sorunu yoktur
Oglum05 Seymacey kız kardeşim serablal palsi hastası . 14 yaşında Allah’ım şifa versin inşallah 4 yaşında yürüdü yoğun fizik tedavi gördü
Seymacey Oglum05 sagolun bu gibi özel çocukların yuruyebildigini ogrenmek benim için hem umut verici hem mutluluk verici
Parsbabyy Seymacey aslında tutuyorda hani böyle bazı bebekleri görüyorum onlar gibi değil yani. Sizin bebeğiniz de tutamiyor muydu