Sumeyya Mrb kızlar 3 aylik bebeğimi doktor muayene ettiğinde sağ tarafa çok yatırdigimdan boyun kısmındaki kemik eğri olmus sol tarafa yatır dedi ama nekadar süre sol tarafa yatırıp daha sonra tekrar sağ tarafa yatiracam bilemiyorum sizler nasıl sürekli hangi tarafa yatırıyorsunuz böyle bi sorun oldumu
Seymalvina Sumeyya canım benim kızımında boynu hafif sağa yatıktı çocuk cerrahisi sağ taraftaki kas daha sert dedi egzersiz verdi sizin bebişinizinde böyle bir durum mu yani siz dışardan fark edebiliyor musunuz eğriliği?
ssulesevimlii Sumeyya benim oglumdada oyle dr devamli kafasina sola dogru egzersiz yapmami soledi. Birde ben yatirdigim zaman kafasini saga cevirmesin diye baski yapicak birsey koydum. Tabi bazen fayda etmiyo hic bisey ama calismalara devam
Sumeyya Seymalvina hayır hiç farketmedim sertlik demedi sadece sürekli sağa yatmış ve sağ kemiği hafif eğrilmiş dedi sola yatırırsam düzelecekmiş ins kalıcı birşey degildir
Ddmyvz Seymalvina benim oğlumda da anne karnındaki pozisyonundan ötürü boyun eğriliği var fizik tedavi görüyoruz
Ninattanuvanza Seymalvina merhabalar benim bebeğimin de boynu hafif sağa yatık doktor size nasıl egzersizler verdi?
Ays-nn Benimde bebeğimin sağ yanağı biraz şişti ve o tarafa kaydırıyordu kafasını sürekli . Doktor sürekli aynı yere yatmaktan olmuş biraz sola yatır dedi . Bende dikkatini çeken şeyler koyuyorum sol tarafına dönüyor zaten belli bir süew o şekilde yatırıyorum gün içinde . Zamanla düzelirmiş
Sumeyya Seymalvina doğuştan yamukluk var hep aynı yere yattigindan değilde yamukluk içind e çocuk cerrahina goturecez
ssulesevimlii Sumeyya basini saga sola arkaya one hareket etririyosunuz dikkat ederek canini yakmadan. Biz sarki turku soleye soleye yapiyoz obur turlu agliyo durmuyo ama hersey onun sagligi icun. Ara ara yapmaniz yeterli
Seymalvina Ninattanuvanza bebeğin başını yatak ucuna getirip önce sağa tam çevirip 10 a kadar sayın aynısını sola yapmamızı aynı pozisyonda başını aşağı çekip 10 a kadar saymak yukarı itip 10 a kadar saymak günde 3 sefer yapmamızı söyledi ama siz doktorunuza danışmadan denemeyiniz bebeğiniz kaç aylık ?
Seymalvina Ninattanuvanza daha küçükmüş egzersizleri yapmak şimdi daha kolay büyüdükçe yaptırmıyorlar