Ugut Arkadaslar merhaba ben sezeryan olalı 27 gün oldu ılk hastalarda sezeryan dükül yeri uzerımde bır şişlik olustu bombeli gibi . Enfeksiyon herhangı bır akıntı yok doktor normal dedı. Böyle bır durum ıle karsılasan var mı
anayimbenn Ugut şişlik gözle görülür derece de fazla mı sadece bir kısmında da mı nasıl acaba? Çünkü benim 32. Günümde dikişim patladı bana da doktor normal eve git bir şey yok dedi gecesinde patladı dikkat etmek lazım
Erdemalp Ugut 8 ay oldu hala dikislerim oyle ve arada dokununca aciyor. Skar yarasi duye birsey olmus. Kesilmesi gerekiyormus oranin. Cok rahatsi eden bi durum degil benim icin onemsemiyorum. Belki bir gun ikinci bebegi dusunursem duzelir 😅😂
Nurtopununannesi Ugut merhaba aynı durum bende de var geçmedi maalesef. Doktor keloid olduğunu söyledi. Operasyonla alınabiliyormuş. Ben tercih etmedim çok rahatsız etmiyor. Belki sizinki geçer doktorunuza gösterin isterseniz.
Haffuse Evet normal, benim de oyleydi, ben hicbirsey kulkanmadim, sadece kuri tutmaya dikkat ettim … 7⁵ aylik bebegim, dikis yerim dumduz
Merihh Benim de öyle ve bebeğim 8 aylık hala öyle canım. Bana kendi doktorum söylememişti ama sonrasında başka bir doktora muayene için gittiğimde o söyledi elinle parmaklarınla küçük küçük masaj yap o bölgeye üzerinden yani onu dağıtmaya çalış normalde öyle yapılması gerekirmiş. Bir de iz için kremler var bepanthol ün de var sanıyorum bir araştır istersen.
Ugut Dikişimin oldugu yerın uzerınde boydan boya deri sakaması gibi bişey . İnşallah gecer ınsan ıster ıstemez takılıyor. Suan hiç bişey kullanmıyorum zaten krem vb.
Erdemalp incismom o kabarik yerin alinmasi gerekiyormus. Sadece deri kismi tek kat olarak bi ameliyat daha dedi. İkinciyi dusunursem olurum onun disinda kalsin ya napim bir daha yatamam ameliyat masasina. Narkoz falan benm icin biraz problemmi cok ameliyatim var boyle birseu icinde ameliyat masasina yatip narkoz almak istemem. Bence sikayetiniz yoksa sadece gorunum icin hic ugrasmayin birakin kalsin. Bende acida var dokundugun zaman.
Maviim Erdemalp keloid olmasın o? Çünkü keloidi ameliyatla alınca tekrar aynı yerde oluşma ihtimali 80% çünkü yaralardan kesiklerden oluşan bişey, skar ile keloid zaten çok benZer
Nurtopununannesi Ilkdefaanneoldum Hayır bildiğim kadarıyla yok. Görsel olarak rahatsız edebilir belki sizi.
Simaykck Canım benimde aynı şekilde oldu muhtemelen ağır bişey kaldırmıştım veya bebeği çok kucağımda tutyordum baskıdan oluyor kendiliğinden geçer takma kafana
Ugut Maviim sızın Maviim sizin keloid dedıgınız sey bir et parcası olusumu gıbı biley benımkı var olan derım dıkısın uzerıne dogru bombe yapmış.
Erdemalp Maviim olabilir cok halim oldugum birsry doktorum.skar olmus yag dokusu ile deri yer degistirmis dedi sadece. Tekrar olusma olasiligi icinde hayir olusmaz ona gore mudahale edilecek dedi bak simdi sipheye dustum 😔
Nurtopununannesi Maviim Doğrudur bunu doktorum söyledi ben yaptırmadım. Sanırım tekrar çıkmasın diye ilaçlarla müdahale ediyorlar. Ama ne kadar fayda eder bilemiyorum