Batal24 başladığınızda da ilk önce sebzelerle başlamanız daha iyi (Havuç, kabak, patates, yoğurt, balkabağı, kapya semizotu, brokoli, karnabahar, pırasa, taze fasulye, bezelye). Sonrasında yoğurt ve meyvelere (Elma, armut, muz, şeftali, kayısı, avokado, ayva, mürdüm eriği) geçiş yaparsınız. Mama önlüğü, mama sandalyesi, paslanmaz çelik buharda pişirme aparatı veya delikli buhar tenceresi, vakumlu tabak, püre kaşığı ya da silikon kaşık ve su içmesi içinde alıştırma bardağı alabilirsiniz. Her sebze ve meyveyi üçer gün deneyeceksiniz. Üç gün sonunda diğer sebze ya da meyveye geçeceksiniz. İlk gün 1 tatlı kaşığı, 2. Gün 2 tatlı kaşığı ve 3. Gün 3 tatlı kaşığı vereceksiniz. Eğer alerjik bir reaksiyon gelişirse o sebze ya da meyveyi vermeyi kesip başkasına geçeceksiniz. 15 gün sonra alerji yapanı tekrar deneyeceksiniz ve yine alerji yapıyorsa tamamen bırakacaksınız vermeyi. Her sebzeye muhakkak zeytinyağı damlatacaksınız biraz ki kabızlık sorunu olmasın ve tadımdan sonra su içireceksiniz. İlk tadımları öğlen ne aç ne de tam tokken yapmanız uygundur. Tadımlar bitince 2 öğüne çıkarabilirsiniz. Zamanla da 3 öğüne. Sebzeleri suda veya buharda haşlayıp vereceksiniz ki en iyisi buharda haşlamak. İlk tadımlarda blenderdan geçirmeniz gerek. Tadım sonrası çatalla ezseniz de olur. Meyveler içinde can rende alıp rendeleyip öyle tadım yaptıracaksınız. Tüm tadımlar bitince 2 veya en fazla 3 sebzeyi karıştırarak öğün oluşturabilirsiniz. Kıyma ve yumurta sarısını 8. Aydan önce vermeyiniz. 2 yaş öncesi kesin yasaklı olan gıdalar sert besinler (fındık, fıstık, çiğ havuç vb), tuz, şeker, şekerli sıvılar (çay, kahve, kola, karbonatlı içecekler vb), hazır besinler, aşırı lifli besinler (pişmemiş yulaf vb, demir ve çinko emilimini azaltır), sakatat vs.