Aynı sorun bende de var ne yazıkki. Benim oğlumda 5 aylık olacak birkaç gün sonra. Doktor atopik cilt yapısı egzama var dedi. Teni beyaz tenli. Çoğu bebekler süt beyazı veya beyaz tenli olduğunda bu durum yaşanıyormuş veya anne yada babada da cilt kuruluğu varsa bebeği etkiliyormuş. Ne yaparsanız yapın 5 yaşına kadar bu durum devam edecek dedi doktor. Sadece yüzü komple atopik. Pütürtülü, döküntülü, kızarıyor nokta nokta oluyor başka yerlerinde hiçbirşey yok. Bal ve büsküviden uzak tutacağımı söyledi ve Sandoz zaditen 1 ml damla ve sarı renkte olan Hameyan kremi verdi. Yüzü kızarmaya başlayınca günde 1 kez kremi sürüyorum, geçmediği takdirde damlayı sabah akşam suyun içine 4 damla damlatıyorum. Fayda ediyor fakat bir müddet sonra geri oluşuyor. Dalin kullanıyordum Sebamede geçtim. Kıyafetlerini doğduğundan beri ayrı yıkıyorum. Bana mısın demiyor malesef. Cildini sürekli nemlendirmek gerekiyor. Benim cildimde çok kurudur. 28 yaşındayım kışın özellikle ellerim babaanne eli gibi pütürtülü kırış kırış oluyor ama yüzümde olmuyor. Benden geçti dicem ama beyaz tenli bebeklerin çoğunda oluyormuş. Sabredicez bazım cildini sürekli nemlendiricez, ayrıca anne sütü almıyor mama yiyorsa günde mutlaka birkaç damla su verin, hem cildine iyi gelir gelir hem kabızlık oluşmasını engeller hemde su ihtiyacını giderir. İlerleyen aylar veya yaşlarda azalıp geçecekmiş.