2prnses1prens ben buzlukta süt depoladığım için sana anlatmak isterim. Sütü buzdolabına koydun diyelim. Sonra yine sütun oldu yine koydun dolaba, zaten 3 5 saat arasında sıcaklıkları eşit dereceye geliyor (ben sağım yaparak besliyorum o yüzden dolapta biriken minik minik 30 40 ml sütleri bu şekilde 3 5 saat sonra birleştirip kızıma veriyorum) yani en az 3 5 saat geçmiş olsun. Sonra eğer buzluğa atacaksan en fazla 120 ml’lij doldur torbalara. Diyelim ki 2 3 süt torbasinj buzluktan donuk halde çıkarttın, buzdolabına koydun. Sütler buzlu olduğu için dolaba aldığın saatten değil, dolapta cozultukten itibaren 24 saat içinde tüketmesi gerekiyor bebeğinin. Yani sabah çıkarttın buzluktan, buzdolabına koydun 1 2 saat sonra baktın hala buzlu olduğu için süt çözülmüş sayılmıyor. 10 aydır sağım yapan buzluga depo yapan ve buzkuktaki birikimiyle süt annelik yapan bir anne olaeak söylüyorum. Mesela acil süt lazım çözülmüş veya içime hazır süt yoksa kaynamış suyu bı kaba doldur, o arada buzlu sütüe oda sıcaklığında veya musluktan akan suyun altına bir dakika kadar tut (aniden kaynamış suya girmesin diye) bu arada süt çok çabuk çözülüyor ben çok şaşırmıştım. Sonrasında kaynar suyu koyduğun kaba oturttur süt poşetini. En fazka 5 dakika sürüyor erimesi. Sütü mutlaka kokla, içine sinmezse vermezsin zaten. Ben sağdığım sütü bile kokluyordum sorun var mı diye 😂