Jruraz Kızım 15 aylık sabah 7:30 da kalkar 11:30 ve 15:30 2 uyku yapardı ama ikinci uykuya asla geçmiyor saatlerce direniyor sabrım kalmıyor , tek uyku yaptırdığımda öğlen 12:00 de yatıp 14:00 de kalkıyo 8:30 da gece uykusuna geçiyo ama ne zaman tek uyku yapsa 50 kere kalkıyo ve sabaha karşı uyanıp 1 saat uyumuyo bana bi yol gösterin başına BÖyle bişey gelen var mı yıldım artık ya
iremnr Jruraz sabah uyandıktan 5 saat sonra uykusuna yatırın 7:30 da uyanıyorsa 12:30 da yatsın 2.5 - 3 saat uyuması lazım 15:00 dan sonraya uyku kalmaması gerekiyor geceden çalmaması için. Uyandıktanda 6 saat sonra gece uykusuna geçmeli. Yani 14:00 da uyandı diyelim 20:00 da uykuya geçmesi lazım. Bu benim elimde yazılı olması gereken saat düzenin de yaZıyor bi kaç gün içinde de bu düzene alışıp toparlar muhtemelen
Mmavi Jruraz bizde tek uykuya gectik baya oluyor ayni durumdayiz suan. Ama cift uyurkende gece cok sık uyanirlardi zaten bilemiyorum onla alakasi var mi🙄 saati 12.30 a alin 2.30 gibi kalksin aksam 8 gibi yatirin dengelenmez mi?
MySunny Jruraz 14 de kalkıp, 8 buçuk gece uykusuna geçiş çok geç ama. 7 de geçmesi lazım gece uykusuna.sabah 6 dan sorası normal,uyanma saati yani. Uykusunu alıp, 6 da uyanması yani. Ama dediğim gibi, 8 bıçuk çok geç. 7 de uyuması lazım o bebeğin.
DurununAnnesi- Jruraz benim kızımda 12. Aydan beri tek uyku yapıyo kendi 2. Uykuya direniyordu uyumak istemiyordu o yüzden tek uykuya düştük ve yaklaşık 1 hafta kadar geceleri çok sık uyandı fakat 1 hafta sonunda tek uyku düzenine alıştı. Şimdi sabahları 7.30-8 gibi kalkıyor öğlen 12.15-12.30 gibi uyuyor 2-2,5 gibi kalkıyor ve akşamda 20.30-20.45 gibi gece uykusuna geçiyor
RainOverMe Bizimki aylarca oyle devam ettı sımdı ıkı yasında halen gece kalkıyor ama eskısınden ıyı 10.30 gıbı yatırdınız mı hıc. Ilk uykunun saatını erkene alıp 2. Uykuyu yıne aynı saatte ya da yarım saat gec deneyın bır de. Ikı uyku yaptıgında kacta yatıyor aksam
iremnr Jruraz işte saat düzeninden dolayı bahsettiğim saat düzenini uygulayın birde uyku düzeni iyi olursa sabaha karşı uyanmalar biter muhtemelen sabaha karşı yani 4-5 gibi uyanmaların sebebi gündüz uykuları oluyor
RainOverMe Jruraz az uyuyormus, ılk uykusunu erkene almanız gerek ıkı uyku yapacaksa. Ve uyandıktan sonra 3 saat belkı bıraz daha fazla gecmelı kı ıkıncı uykuyu yapsın. Yıne de zorlamaya devam ederse tek uykuya alıstırırsınız hemen oturmuyor zaten duzen
Jruraz Mmavi bende şöyle düşündüm yani gündüz uykusunda tam dinlemediği için gece yorgunluk tan bu şekilde kalkıyo
iremnr Tweetyy uyku Aralıkları 2.5 saat her uyku 1-2 saat en fazla 2 saat olacak şekilde 18:00 dan sonrasına kesinlikle uyku kalmayacak fakat 9. Ay sonu yada 10. Ay gibi 1. Uykusu 2 saat 2. Uykusu da enfazla 1 saat olacak. Uyku aralıkları sabahtan 1. Uykuya kadar ve uyandıktan 2. Uykuya kadar 3 er saat. 2. Uykuyla gece uykusu arasıda 4 saate çıkacak. 2. Uyku kısalmaları, sabaha karşı uyanmalar ve gece sık uyanmalar uykuya direnmeler başlarsa 2. Söylediğim düzene geçme zamanı gelmiş demektir
Tweetyy iremnr çok teşekkür ederim ♥️ doğru yoldayız demekki teyit etmek istemiştim. Sabah ilk uykuyu genelde 2 saat yapıyor eğer 1 saat uyuyup uykuya döndüremediysem ikinci uykuyu 2 saat yapiyor. Yani gün için bir kez 2 bir kezde 1 saatlik uykuları var. Uyanıklık araları 3 saat. Bazen 2.5 saatte uyuyor tabi. Akşam son uykudan sonra genelde 3 saat uyanık kalıyor yine ama bazen 4 oluyor. İkinci plana geçişteyiz sanırım
Mmavi Jruraz bende oyle dusundum ama bizde ise yaramadi sanki iki uyku yapinca aksam uyumak bilmiyorlar 🤦🏼♀️