yookkdahaneler size bir kaç tavsiye vereceğim umarım iyileşir kuzum. Küçükken ben zehirli ishale yakalanmışım.bünyem çok zayıf olduğu için doktorlar herşeye hazırlıklı olun demiş anneme.artık ilaçlar fayda etmeyince bitkisel çözüm aramışlar. Bir tanıdık soğuk hakiki bal şerbeti ishale,sıcak bal şerbetininde kabızlığa iyi geldiğini söylemiş ben o şekilde iyileşmiş im. Şuan 40 yaşındayım🙃iki evladım var ishal olduklarında genelde soğuk bal şerbeti yle iyileşiyolar. Bol bol su içirebiliyorsan su içir.ishal genelde su kaybından meydana geliyor. İştah kaybı dirençsizlik halsizlik yapar. Umarım çabuk iyileşir.
Kızarmadan bir müddet uzak tutun. Az yağlı yiyecekler tercih edin. Zeytinyağı ishali tetikler fazla kullanmayın. Patates haşlaması tuzlayıp bir öğün verebilirsiniz.yoğurda nişasta katmakta iyi geliyor diyorlar hiç denemedim. Birde genelde ben ishal olduklarında pirinci yıkıyorum tencere içine koyup pilavdan daha fazla soğuk su koyuyorum tuzunu ekleyip lapa şeklinde pişirin. Yoğurda katıp nane ve tuzla lezzetlendirebilirsiniz. Çocuklar bu tarifi genelde severler. Allah şifa versin.serumda iyi gelecektir