Elamomm Merhabalar 2 yaşında kızım az önce sokak kedisi tırmaladı 3 yerde çizik var hemen eve gelip sabunlu suyla yıkadım kolonyayla sildim sizce bir sorun olur mu internette kuduz aşısı yapılmalı vs yazıyor
Teemo07 Elamomm bununla ilgili post açmıştım. Oglum la eşimi de tırmaladı, doktor kontrolünde sordum aşı olması lazım dedi ve aşılara başladık. Kedi takip edemeyeceğiniz veya bilmediginiz bir kediyse aşı olmalı. Özellikle kanadıysa.
Teemo07 Teemo07 Burada bir çok defa denk geldiğim için yazmak istedim. Dün oglumu sokak kedisi tırmaladı. Yıkadı kolonyayla temizledik, bugun de doktor kontrolü vardı doktorumuza danıştık ne yapmalıyız diye. Hemen kuduz aşısı olması lazım, derin çizilmiş ve kanamış dedi. Devlet hastanesine yönlendirdi, acilden giriş yapıp işlemleri tamamladıktan sonra aşımızı olduk. Aslında bir de tetanoz olması gerekiyormuş ama 1 yaş aşısında yapıldığı için tekrsa yapmadılar. 4 doz aşı verdiler. İlkini olduk. Hatta aynı kedi eşimi de tırmaladı, o bile tetanoz ve kuduz oldu. Diyeceğim o ki, kedisi köpeği farketmez tırmalama ısırık gibi şeylerde aşımızı olmamız gerekiyormuş. Ayrıca birde antibiyotik verdiler enfeksiyona karşı. 15 20 dk boyunca da bol sabunlu suyla yıkayın dediler Ay bir de bu hayvan saldırıları adli vaka olarak kabul ediliyormuş, hastane polisine ifade verdik Elamomm
HamzaTugra Elamomm geçmiş yazılarıma bak canım bizimde başımıza geldi kesinlikle saat dolmadan gidip asinizi olun başlayın ilk doza
Elamomm Teemo07 HamzaTugra Kızlar rahatsız ediyorum sonunda gittiğim 3.acilde yaptılar aşıyı İstanbul’da sadece Haseki yapıyomuş okuyan olursa bilgisi de olsun, antibiyotik krem vs vermedi 4 doz aşı planladı ilkini yaptı diğer dozlar 3 gün arayla sizinkilerin arasıda bu kadar kısa mıydı acaba, kediyi takip etme şansınız varsa 4.doza gerek yok dedi sokak kedisi bida nerde görcem, siz kaç doz yaptırmıştınız teşekkür ederim şimdiden
HamzaTugra Elamomm aynen canım eline aşı kartlı verdi mi onun arkasında da genelde yaziyo kaç gün arayla yapılacağı. 1 3 7 14 diye hatırlıyorum ben bizimkini. 5inci dozu olmadık ama bize gerek yok dendi bende kediyi takip etmedim ama yapmadılar cagirmadilar da. bende hastane hastane gezmiştim kuduz aşısının merkezleri kısıtlı maalesef.
Teemo07 Elamomm 4ünü de yaptırdık biz. Aynen 0. 3. gün 7. Ve 14. gün şeklinde ilerliyor. Krem veya antibiyotik bende kullanmadım açıkçası. Bize de antibiyotik ve calpol yazmıştı doktor.
Elamomm HamzaTugra aşı kartı verdiler canım hiç sorma kısıtlıymış gerçekten evime çok uzak bide 3 gün arayla oraya kadar nasıl gideceğim bilmiyorum aracımız da yok ne vardı sanki sağlık ocaklarıda yapsaydı, tek sağlıklı olsunlarda çok korktum ilk kez bu kadar sinirli bir kedi gördüm umarım birşey olmaz sizede çok geçmiş olsun ateş yapmış mıydı aşılar
Elamomm Teemo07 çok teşekkür ederim yeni dönebiliyorum 4.doza gerek yok 3 doz yeterli dedi bugün kendi doktoru 50 yıldır kedilerde kuduz görülmedi zaten dedi son dozu olmayacağız sanırım
Teemo07 Elamomm çok çok geçmiş olsun tekrar 🙂 bildigim kadarıyla 2 yıl koruyuculugu var. Dogru diyor doktor aslında, ben de uuuuuzunnn zamandır hiç kuduz vakası duymadım görmedim. Çevremde cok sokak kedisi var bakıyorum coguna da.
Elamomm Teemo07 bizde bayadır birini alıp kontrollerini yaptırıp eve almayı düşünüyorduk o kadar seviyordu ki kedileri şu an travma oldu kedi lafını duyunca koluna bakıp ağlamaya başlıyor 😅 kedi seni sevmek istedi yanlışlıkla olmuş diyorum kaçıyor kedilerden baya korktu içindeki hayvan sevgisini öldürdüler çocuğumun 😅
Ikicocukbiranne Elamomm Geçen sene beni de kedi tırmaladi acile gittim tetanoz ve 5 doz kuduz yapıldı. Kuduz için tekrar tekrar gittim geciktirdiğimde polis arıyordu gidip yaptır diye. Şakaya gelecek bir şey değil malesef kuduz artık ülkemizde yaygınlaştı kaç tane ilçe kuduz karantinasina girdi yerel gazetelerde görüyoruz.
Elamomm Ikicocukbiranne evet köpeklerde hala varmış maalesef bizim doktorumuz köpekse direk aşılara başlıyoruz kedide çok gerek görmüyoruz dedi her ihtimale karşı yaptircaz tetanoz aşısı vardı zaten ciddi bir konu cidden korkulacak bir durum olduğunu hiç bilmiyordum iyiki buraya yazıp götürmüşüm
Teemo07 Elamomm kıyamam yaa 😊tekrardan aşılır, biraz zaman lazım 😊 siz yine aynı şekilde söyleyin, aklına yerleşecektir. Bizim evde de kedimiz var. Oglumun kolları çizik içinde, hiç umrunda değil ama😅. Hala gidip hayvanı çekiştiriyor, o da haliyle vuruyor.