Prenses070219 Öncelikle bunları yapmak için yapmayın. Önce siz keyif alın. Bolca şaşırın mesela. Mimikler her şeydir bebek gelişiminde. Oyun ve ses tonlaması…
Önce siz oturun veya ayağa kalkıp yürüyün. Sesinizin tonunu hikayeye göre ayarlayarak okuyun kitabı sesli sesli. Ilk gün olmasa ikinci gün üçüncü gün olmasa sonraki gün muhakkak size eşlik edecek.
Kaliteli vakit konusuna gelince. Etkinlik yapmak şart değil. Evde birlikte iş yapın yemek yapın. En iyi öğrenme alanı evdir en iyi oyuncak evdeki eşyalardır.
Sizinle ev süpürsün,süpürgeyi açsın kapatsın. Yemeklerin tuzunu bebeğiniz koysun. Makineden çamaşırları bebeğiniz çıkarsın. Asarken size yardım etsin. Bulaşıkları beraber çıkarın vs vs. Bu montessori mantığıdır. Bebeğiniz hem mutlu olur hem evin işi biter hem de bebeğinizin tüm motor becerileri çalışır.
Günlük dışarı çıkın. En güzel aktivitelerden birisi doğadır. Ağaçları anlatın,her ağaçta farklı meyveler olduğunu,doğanın rengini,arabaları insanları. Mesela insanların duyguları hakkında konuşabilirsiniz 🤭
Bebeğim 15 aylık. Ben burda görüyorum bebeğim durmuyor etmiyor huysuz vs. Bu yukarıda bahsettiğim fırsatlar bebeklere verilse bebekler çok uyumlu oluyorlar aslında. Bebeğinize fırsat verin. Sanki karşınızda çok önemli biri varmış gibi davranın😌