Bilgehan Öncelikle hepimizin yavrusuna geçmiş olsun. Çok çok üzgünüm gerçekten. Bebeğimde inek sütü proteini ve susam alerjisi çıktı. Doktorumuzla görüştüm ve diyete başladım. 20 gündür çok dikkatli şekilde besleniyorum emzirdigim için.tani konmadan önce bebeğimde egzama döküntüleri vardı. 20 gündür diyet yapmama rağmen döküntüler azalacağına artmaya başladı. Yumurtaya suç bularak onu da kestim. Ancak düzelme eğilimi göstermedi. Sizlerde inek sütü ile beraber başka alerji çıktı mı? Deri testinde çıkmayan baska besine de mi alerjisi var diye düşünmeye başladım. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..
Hamide16 Bilgehan canım çok geçmiş olsun benim bebeğimde de egzemalar vardı birçok krem denedim fayda etmedi bioderma intensive baume krem kullandm geçti tekrarlamadı. Alerjisi olan şeyler tükettiğimde sadece huzursuz oluyo ve kakada kan oluyo malesef. Süt ve yumurta alerjisi var oğlumun
Elif112 Bilgehan merhaba geçmiş olsun bende uzun zamandır bu alerjiden maalesef çekiyorum Allah hepimize kolaylık versin bizim yumurta fındık süt danaeti fındık fıstık buğday alerjimiz var, yani hiç beklenmedik şeyler bile miniklere alerjik olabiliyor maalesef kısa zamanda bu zor süreci atlatmamiz dileğiyle...
Elif112 Bilgehan bizde egzaması için Bioderma atoderm kremle nemlendiriyoruz cildini ayrıca yine Bioderma atoderm şampuanla yıkıyoruz ve keseleme yapmıyoruz mesela hergun yıkıyorum fakat 2 3 günde bir sabunluyorum sabun kullanmakta çok iyi degil sabundan kastım özel şampuanı
Bilgehan Deletedmom277 dana eti ile ilgili bir şey söylemedi doktorum. Yiyorum yani.(neredeyse her gün) Ondan kaynaklı mi acaba ? Süt ve süt ürünü hiç bir gıda tuketmiyorum . Paletli ve hazır mamullerin de hiç birini tuketmiyorum. Bir de yumurta yemiyorum.
Bilgehan Hamide16 size de çok geçmiş olsun. Çok sağolun tavsiyeniz için. Hemen araştıracagim dediğiniz kremi.
kusuykusu Size de çok geçmiş olsun. Benim bebeğim 7,5 aylık 3,5 aylıkken süt alerjisi çıktı 1 aydan fazla katı diyet yaptım patatesle hayat sürdüm. 1 aydan önce pek değişiklik olmuyor.Kendinizi çok harap etmeyin lütfen sabırlı olun geçecek Allah dermansız dert vermesin. Pozitif olun.
Bilgehan kusuykusu amin, çok haklısınız. Ama eliniz yüzünü bacaklarını o halde gördükçe çocuk k üzülüyorum. Engel olamıyorum kendime. Ben hemen geçecek sandım belki ondan . Peki krem kullandiniz mi bu süreçte? bir de sütüm azalacak diye korkuyorum bir şey yiyemiyorum..
Deletedmom277 Bilgehan dana eti tüketmemeniz gerekiyor çünkü çapraz reaksiyondan alerji yapıyor. Yumurta yasaksa tavuk etiniz yememeniz gerekir. Belli ki dana eti dokunuyor kesmenizi öneririm
Ozge_AyazEfee Bilgehan çok yüksek ihtimalle dana eti reaksiyon göstermiştir. Çapraz alerji riski olduğundan dans eti de tüketmemek gerekiyor
Yesimgulcakir Bilgehan canım ben oğlumun çoklu besin alerjısı var en çokta dana etine ve deri ve yama testınde oğlumun çoğu şeye alerjısı çıkmıyor ama yedıgı zaman reaksıyon veriyor o yüzden doktor gözetmnde yedırıp netlestrıyor doktor ben tam olarak nelere olduğunu bilsemde onun sisteme işlemesı lazımmış bu arada çok deneyım sahibi oldum alerji konusunda sormak istedgın herseyi sor seve seve yardımcı olurum ben çok çaresiz kalmıştım çünkü
Bilgehan Elif112 sizinki daha zormuş.. Rabbim şifa versin kısa zamanda inşallah. Anlıyorum. Bünye alerjik olunca başka şeylere de yatkın oluyor demek ki.
Bilgehan Ftmsnny geçen bir kişi daha demişti, beliki de sizdiniz. Dana etini de kesmeli miyim o zaman? Doktora tekrar gideceğim ama o zamana kadar..
Elif112 Ftmsnny danaeti süt ürünü olarak geçmez ki ayrıca alerjik olabiliyor bazen çapraz reaksiyon gibimi düşündünüz
Balbocegim Bilgehan cok gecmis olsun sutum azalcak diye sakın dusunme ben 6ay boyunca sadece sebze meyve ve bol suyla beslendim hicte azalma olmadi pozitif dusunmeye calis zor bi sürec umarim en kisa zamanda atlatirsiniz
Yusuf_Kerem3 Bilgehan arkadaşım öncelikle sütün azalmayacak yeterki düzenli beslen bol sıvı al dereotu sabah kahvaltılarında mutlaka yemeye çalış 3 aydır bende diyetteyim çoklu besin alerji si var oğlumda alerji doktorun sana gerekli açıklamayı yapması gerekirdi sabah akşam nemlendirici sürmen gerekiyo ister bioderma ister la roche posay veya mustela nemlendirmezsen azalmaz zaten terli kalmasın günlük duş aldırıp ıslak ken nemlendirici sürüp cildine nemi hapsetmek gerekiyo
Bilgehan Elif112 ben de gün aşırı yıkıyorum. Vücudu için beyaz sabun kullaniyordum daha doğal diye. Hata etmişim galiba. Saçına da minidolin kullanıyorum dermatolog tavsiyesi ile. Sizin dediklerimiz deneyeyim o zaman
Ftmsnny Bilgehan bizde de süt alerjisi var. Süt ürünlerinin tamamını, dana etini, kırmızı meyveleri verdirmiyor doktorumuz
Gg5subat Bilgehan deri testi yaptırdınız mi diyetinizi çok kismakta iyi degil benim bebeğimin de süt alerjisi var 2. Ayda fark ettik egzamadan mukuslu kakadan ancak diyet için kanda kaka ve huzursuzluk olması gerekiyor dediler sadece egzamadan diyete girmenize gerek yok dendi bende direk süt tüketmedim yogurduda abartmadan az az tukettum 6. Ay ek gidada bebegimede yoğurt yediğinde kızarıklık oldu alerji doktoruna götürdüm ve sadece süt ürünlerine alerjisi çıktı dana eti ve yumurta da falan her hangi bi alerji olmadı yani demem o ki eğer bana diyet onerselerdi boşu boşuna yumurta da dana eti de tüketmemis olacaktım ve vitaminsiz kalacaktim çok uzun yazdım ancak kafaniza göre herşeyi keserek diyet yapmayınız bu size hem zorluk hem de çare olmayabilir egzama için nemlendirmek en kolayı ve doğrusu eğer ki diğer kan ve sürekli ağlama huzursuzluk yoksa diyet yoluna geçmeyi çoğu doktor onermiyor
Cnszeze Bilgehan dana etinden önce ayçiçek yağını kesin. Bazen ayçiçek kaynaklı da olabiliyormuş. İnstagram da alerji bebek ve annesi var onu takip edin. Bu konuda baya uzmanlaşmış bir buçuk yaşında çocuğu baya bilgili. Eğer Süt alerjisi varsa dana etine olmayabiliyor. Çapraz reaksiyona giriyormuş. Çok ileri seviyede ki alerjilerde ikisi birden görülebiliyormuş. Süt proteinin vuxuttan atılması bir ay düzelme için daha beklemelisiniz
Elif112 Bilgehan evet maalesef yeni tahlil yaptırdık düşeceğini umut ediyordum alerji seviyesinin fakat yükselmeye devam ediyor biz biraz zor atlatacagiz muhtemelen
Nd12345 Elif112 dana etide inek sutu alerjisi olanlara alerji yapabiliyor %10 luk bir ihtimal ama yapiyor
Bilgehan Ftmsnny kırmızı meyveler mi ? Mesela neler ? Bir de eti keserek deneyeyim bakalım. İnşallah bir an önce atlatir çocuklarımız
Elif112 Bilgehan beyaz sabun biraz tahriş edici olabilir sanırım yıkayın dediğim gibi günlük yikamayi keselemeden yapın 2 3 günde bir sabunlayin ama losyonun sınırı yok iyice nemlendirme yapmanız gerekiyor yoksa kuru cilt daha çok kaşınıyor rahatsız ediyor bebisleri
Ftmsnny Bilgehan ben kuzu tüketiyorum. Çilek alerjiden beri hiç yemedim ve çiğ domates alerjik olarak geçiyorlar. Her doktor farklı savunabiliyor ama kendi doktorunuz daha iyi yönlendirir
Muhkub2016 Bilgehan bizde tahll verdik 3 4 kere kanlı kaka yaptı. Deri testi yapılmadı 2 yaşndan önce kesin sonuç vermiyor yani alerji olsa bile çıkmıyormuş doktorumz kanda inek sütüne baktı. Perşembe günü sonuç alcaz. Eğer değer yuksek dercede çıkarsa dana eti bile yiyemzsn dedi. İnşallah çıkmaz alerji 😞
Bilgehan Muhkub2016 inşallah değildir ama kanlı kakanin en büyük sorumlusu alerji maalesef. Rabbim şifa versin, inşallah kısa zamanda ataltir bebeklerimiz bu durumu.. dana etinden hiç bahsetmedi bana doktorum 😞
nesli3310 Muhkub2016 çok geçmiş olsun kaç gün arayla kanlı kaka yaptı ve nasıldı kanlı kaka sümüksü bir şekılde uzuyan bır kanmıydı ben de bu şekılde oldu bebeğim de 5 gün arayla kanama oldu bizde