Kuzeymiram Kizlar bu toki evler mevzusu varya katilmayi dusunen varmi , benim kafama takilan , enflasyon arttikca bu evlerin fiyatida articakmi , artarsa nasil odenicek yani 800 binlik toki olur gene bir bir bucuk trilyn bilmiyorum yani bilgisi olan varmi
Alnalprdha Kuzeymiram valla bana çok mantıklı gelmiyor 800 lük ev taksiti az tamam ama öde anam öde bitmeyen bir borç resmen
Pnravc Kuzeymiram benim bildiğim teslim alacağın zaman önüne iki ödeme planı koyuyorlar biri 240 ay (20 sene) bunda herhangi bir artış olmuyor 20 sene boyunca her ay aynı fiyatı ödüyorsun, 2. De ise 180 ay(15sene) bunda da her 6 ay da bir enflasyona göre aylık ödemeye zam yapılıyor. Benim bildiğim bu şekil değiştirse bilmiyorum ama şöyle de bir durum var eşimin ailesine de 3 sene önce çıktı TOKİ ama 1. Proje ilk tanıtıldığı fiyattan satılmadı çok çok fazlasına satıldı, yazılırken 10 bin civarı istenen peşinat sonradan 40 bin oldu. Si çoğu TOKİ zamanında teslim edilmiyor kayınvalidemler hala teslim bekliyor sözde 2 yılda teslim edilecekti. Hala belli bir teslim tarihi bile vermediler. Olarak da yapılacak yerler şehir merkezine çok uzak çıkabiliyor yada sırf daha ucuz diye arazinin kötü olduğu yerlere yapılabiliyor
Alnalprdha Kuzeymiram asla uzun süreli borçlara girmem bu kadar uzun süreli malesef yani almayayım daha iyi
Pnravc Pnravc ama bütün bunlara rağmen şu ekonomide maalesef çoğumuzun başka türlü ev sahibi olma ihtimali yok yada çok az bu yüzden bizde yazılmayı düşünüyoruz. Ya bu şekilde ev sahibi olucaz yada inşaat sektörünün batmasını bekliycez çünkü nereye kadar böyle devam edecek….