Tüm ayrıntıları ben size yazıyorum.
Arkadaşlar,Evlerin temeli ekim ayında atılacak.İlk 250 bin dairenin teslimi 2 senede.2 senede evleri tamamlayıp teslim etmeyi planlıyorlar.
Evin peşinat ödemesi 2+1 e 60 bin küsür.
3+1 de 85.000 bin tl.Sözleşme imzalandığı anda peşinatlar yatırılıyor.Cepheleri çıkmadan sözleşme imzalanmıyormuş.Taksit ödemeleride bir sene sonra başlıyor.Yani iki senede teslim olacaksa bir sene önceden başlayacak.Ev kirası + toki taksiti demek.2+1 daire daha fazla.M2 leri ise 75 ve85 m2 arası değişiyor.3+1 lerde 105 m2.
Evlerde oturma zorunluluğu yok isterseniz kiraya verebilceksiniz.Ama devir bırç
Bitene kadar yasak.Toplam borç olayına gelince 2+1 ler evl borcu bitene kadar 770 bine çıkıcak.3+1 de 950 bine.Yani taksitler yükselicek.6 ayda bir memur zammı endeksli.Ama şu olay var hane gelirinin yüzde 30 aşmıycak bu kilit.Yani asgari ücret alan taksiti yüzde 30 dan fazla olamaz.Buyüzden demekki taksitartışı az az bölünür.Bu enflaston zamaşrıyla zaten taksitleri o kadar yükseltemezler.Ama şu saçma 18 yaş 30 yaş arası genç kesim kontenjan mevzusu.Ben32 yim o zmaan genç değilim saçmalık.Aynı haneden genç başvurabilir baba anne vs evi
Yoksa o da başvurabilir.18 yaş üstü evleneceğiiçin misafir oluyormuş hanede çok saçmalık.Ufak çocukalrımız ev borcu bitene kadar 18 geçer o zaman onlarada ev lazım onlarda şimdiden başvuru açılsın aile
Ödesin.Ve kota olayı bana çoksaçma geliyor.Bu barınma ihtiyacı temel hakkımız ise herkez eşit şartlarda başvurmalıydı.Emekli,englli ,gazi vs özel kontenjan açılmamalı.Diğer kesim herşeyden faydalanan kesim değil.Ama özrl kontenjanlıalr bazı şeylerde ulaşım vs zaten ayrıcalıklıar.Vatanıma bayrağıma aşığım.Ama bu eşitlik değil herkez kesinlikleelit şartlarda kontenjansız başvurmalıydı.Nasipdedenzdr kum tanesi hesabı zaten bulacaktır bizi.Ana pızitif ayrımcalık çok yersiz.Bizler gibiler için ozaman negatif ayrımcılık oluyor