NarTanesi Günaydın sevgili anneler... biz kahvaltımızı ettik hem de ne kahvaltı oğlum menemene bayılıyor ana oğul yayıla yayıla kahvaltı ediyoruz çok keyifli oluyor 😃 ama farklı şeyler denemek istiyorum genelde menemen çökelek pekmezli su veriyorum...sizler neler yapıyorsunuz nasıl eğlenceli keyifli hale getiriyorsunuz kahvaltıları.oğlum 10 aylık bu arada🍳🥚💗
Dilaam NarTanesi bende omlet yapıyorum taze soganlı veya maydonzlu yanında labne peyniri veriyorum disl rden dolayı su an pek istemiyor ama yiyor yinede
Deletedmom115 NarTanesi Menemen, peynirli yada kıymalı omlet, yumurtalı ekmek, pankek. Zeytin Peynir Bal Pekmez Salatalık Domates Fındık ezmesi Bazen az yediği zamanlar muzlu karışım muz içine ceviz bal.
Alazcns NarTanesi 1 yumurta sarısı haşlanmış. Yarim avokado. 1 tatlı kaşığı labne. 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu özü kahvaltı olarak verebilirsin
NarTanesi ekimon benim bebeğim de sevmezdi son günlerde birden alışıverdi acayip keyifli oluyor mama sandalyesine oturtup karşıma oturtuyorum biraz önüne de koyuyorm karıştırıyor her yerine buluyor bazen elimle yediriyorm menemeni bende yiyorm çay verdim bir iki kaşık ona da bayıldı zararlı olduğunu bilmesem daha da verirdim yani yoğurt ve meyve püresi dışında bişey yemeyen oğlum 1-2 haftadır çok güzel kahvaltı yapıyo sizinki de başlar yakında birlikte yapın kahvaltınzı işe yarayabilir
NarTanesi Dilaam ben de labne veriyordum bitince çökeleğe geçtik babaannem yaptı çökeleği köyden gönderdi sağlıklı diye veriyorm ama labne kadar sevmedi labneye geri mi dönsem yoksa çökelekle devam mı etsem bilemedim
Mom981 Kızlar tam bir yumurta sarısı mı veriyorsunuz ? Yoksa karışık mı yapıyorsunuz Menemen’de veya Omlette yumurtayı ben hala yarım sarı veriyorum ayarlamak içinde haşlıyorum o yüZden . Bi de domates veriyormusunuz 10 aylık bebeğim .
NarTanesi Mom981 ben hiç ayarlamaya çalışmıyorum ikimize ortak bi omlet yapıyorm bi kendime bi oğluma veriyorum toplasan yarım sarı etmez yediği hatta biraz beyazından bile yediği oluyor hiç bişey olmadı hassas bi yapısı yok zaten
ekimon NarTanesi genellikle birlikte yapmaya özen gösteriyorum tatil olduğunda. Çalışıyorum maalesef her kahvaltısında yanında olamıyorum 🤷♀️ Ama dediğiniz gibi yapmak iyi fikir. Bir de naçizane ben çay yerine pekmez şerbeti yapıyorum sizde öyle bir şey yapabilirsiniz ♥️ Diyorum oğluşum çayın hazıııır 😊
YamacAlim Bizde bugn 9 aylık olduk çok şükür bende omlet yanında peynir zeytin veriyorum labne falan denemedim hiç birde ekmek yada bisküvi içine pekmez peynir biraz çay biraz su karıştırıp yediriyorm omlet yapmadığım zamanda haşlanmış yumurtanın tam sarısını veriyorum son 1.5 aydır tam sarıya geçtik biz omlette de haşlamadada aynı şekilde farklı kahvaltı alternatifleri fikriniz varsa paylaşın sizde 😉😉
YamacAlim Deletedmom115 teşekkür ederim ilgin için menemeni nasıl yapıyorsun ben hala ince doğranmış şekilde veremiyorum bazen bisküvi eğer tam ezilmemiş olursa bile midesi bulanıyor yada öksürüyor en basiti
Deletedmom115 YamacAlim Biraz içine su koyuyorum ki daha güzel ezilsin ama benim oğlum 15 aylık olacak pütürlü yiyor o yüzden sorun yaşamıyoruz
NarTanesi ekimon evet ben de aynısını yapıyorum çay niyetine bi çay kaşığı pekmezi suyla karıştırıp ama bana ilginç gelen çayı ilk tadışında bu kadar sevmesi hem de şekersiz 😄
NarTanesi AlyaBaby aaa baya varmış artık başlamış olması gerekirdi.pekmez karıştır yemeklerine öyle alıştırabilirsin. Benim bebeğim de öyleydi bi tek muzlu yoğurt yerdi meğersem menemen canavarıymış 😂
YamacAlim Deletedmom115 hmm anladm canm seninki büyükmüş ama rendelenmiş domates falan verebilirim bi deneyim 😉
Alazcns NarTanesi 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi. Yarım muz 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı labne 1 tatlı kaşığı keçi boynuzu özü