1234___ Kızlar bu yıl ilk defa yapacağım ,sadece soyup doğramaya kadar biliyorum ,onun dışında hiçbir deneyimim yok . 25 kilo aldım ,tek başıma yapacağım nasıl yapmalıyım.
Ebruli101 1234___ ben soymuyorum robotta çektirip pişiriyorum Menemenlik için biberde doğruyorm sos için dogramiyorum tuz atıyorum biraz kapakları şişeleri sıcak suya koyuyorum konserve de sıcakken kapatıyorum iki senedir yapıyorum maşAllah daha atma olmadi☺️
Zeliha27mira 1234___ domatesleri soyup doğradıktan sonra pişir canım zeytinyağı ve tuz ekle isteğe bağlı miktarı fokurdasın bi 10 dk daha pişir sonra kavanozlara koy sıkıca kapat kapağını en önemlisi bu yoksa hava alır küflenir . ardından ters çevir birgün öyle beklet.( Biber de ekliyorm ben )
Honki_Ponki 1234___ Canım soymadanda yapabilirsin aslında ben dörde beşe bölüyorum güzelce kaynatıyorum ozaten kendiliginden sulanıyor eriyor sonra bılandırdan bızlatıyorum sonra güzelce kaynarsuyla sişelerimi de güzelce yıkıyorum kapaklarımıda kaynar suda bekletiyorum güzelce sıkıca kapatıp ters çeviriyorum bir gün bir gece ter bişekilde sabahaca duruyorlar ğstlerinide güzelce tabi örtüyorum ki socak kalsımlar diye sonra gün içinde düz cevirip rafa kaldırıyorum. Bu kadar ben bule yapıyorum valla bu sene 50 sişe yaptım ben. Domates sos
Deletedmom_24 1234___ bende öyle bilmiyordum ilk yaptığımda anneme sordum ne kayın valideme ne akrabalarıma zaten akrabaların hiç biriyle konusmuyorum 😅
Nurdnc 1234___ 1234___ ay soymaniza hiç gerek yok direk yıka blender dan gecir köy kaynasın şişelere dağıt soymayla uğraşma böylede müthiş oluyor
1234___ AysuL Zeyzey2019_ avokadosever Tatlican Poncikkkk Zeynep1903 Slmnese Halenur42 MoRella Rose-leaf Lunaluu Pikapikapikacuuu Ebruli101 FZC Ecenin_Annesi29 Serserilikiz Kalpatisi_ Deletedmom_23 mirzaali14 BalBademmmmmm Elbet1gunn Deletedmom_24 Deletedmom_24 Nur2021 2minika Deletedmom_24 Honki_Ponki Deletedmom_23 MerveAlaca67 Zeliha27mira Tubasahra Kızlar yapıtım sayenizde 😍hepinize ayrı ayrı çooooook teşekkür ediyorum 🙏💜
Honki_Ponki 1234___ sagagshdjf yazdım kız açıkalamı hemde 🤭 😅🤣🤣🤣ne hamaratımdır yaa bende pabucumun hamaratı hemde dermişim 🤣🤣🤣
Tubasahra 1234___ He kullancagim zaman sıcak suya atiyorum kabugunu atiyor.Kolay da dograniyor daha ne olsun 😂😂😂
Mavininbiri 1234___ Menemen için yapıyorsanız biber leri kızartıp çıkardıktan sonra domatesleri soyup onlar i ayrı kaynatın iyice ezilene kadar biberleri daha sonra için atıp bir tasim daha kaynatıp kavanozlara doldurun, doldurduğunuz gibi kapağı kapatmaya dikkat edin tutmayabilir soğursa, sonra konserve leri battaniye tarzı birşeyin üstüne ters çevirin birşey de üstüne örtün 1 gün falan kalsın öyle daha sonra istediğiniz yere kaldırabilirsiniz
Zeliha27mira 1234___ ocağın altı kısık olacak her doldurdukça sıkıca kapat canım ters çevir koy tezgaha.
Tubasahra 1234___ Dene dene.Ben kavanoz da birsey sevmiyorum.Bide bozulma riski var.O yuzden hic o topa girmiyorum.Dondurucunun alt gozunu domatesle dolduruyorum Dograyip koyan da varmista tadi bozulur diye o topa da girmiyorum 😂😂😂😂
Mavininbiri Tubasahra Dolap tadı giriyor ama kötü oluyor tadı öyle, konserve de bozulmaz ama buzlukta atıldığı gibi tadı bozuluyor zaten
Mavininbiri 1234___ Kabuku mutlaka.belli oluyor içinde çok küçük olmayacak şekilde doğrayın, mutlaka soyun ve blendirdan geçirmeyin kesin bence tadında büyük fark olur. Bende köydeyim şu an konservelerimi yapmaya geldim. Benim dediğim şekilde yaparsanız pişman olmazsınız ☺️
[silindi] 1234___ biz domatesi soyuyoruz doğruyoruz normal yemeklik şeklinde yağ biraz tuz koyuyorum damak zevkine göre fokurdadiktan sonra direk kavanoza dolduruyoruz kabuklarinida Domates salçası yaptım evde çok güzel oluyor el yapımı gümüş 🥰
Honki_Ponki 1234___ yok kuzum oz bilandırdan gecinde zaten rendenmiş gibi oluyor kabuklar eriyo yaa sıcakta bilandırda güzel ezdiryo ben konserve yapıyorum heryıl güzelce kapatınca sıkıca hiç bişey olmuyor sadece kapakları atmadıgı sürece tabi kapaklar eskş degilse bişey olmuyor uzun bir sene boyunca kala biliyor serin ve kuru bir yerde
1234___ Mavininbiri yoğurt mayalama gibi gerçekten videolardan da izledim hiçbir şey anlamdım 🙈 bide sadece domates konservesi yapacağım menemene için
Pikapikapikacuuu 1234___ kabuğuyla blendra (rondo yani bu büyük makine) atıp ordan hop tencereye içine biraz tuz zeytinyağı kaynatıp az suyunu çekince kavanozlayıp sıcakken kapağını sıkıca kapatıp ters çevir. Kapakları da kullanmadan önce ya kaynatın ya da makinede yıkatın. Serin karanlık bir yerde ya da buzdolabında muhafaza edebilirsiniz 🌸
Poncikkkk 1234___ herkes farklı yapıyo kimisi blendirden geçirir kimsi kaynatır ben kaynatırım biraz erir domates sonra can kavanozlarq dökerim kavanoz kapakları yeni olmalı daha önce kullandığın kapakları kullnma bozulmasın kapatırken sıcak diye havlu kullanmayı unutma çnkü sıcak sıcak doldurman gerekir bşka olmaz ailen büyük değilse 500-600 lük kavanozlar oluyo onlardan al 25-28 tane çıkarır bir kasa domates şimdiden afiyetle ye ama bir kilo sığacak kavanoz alırsan 10-12 tane kavanoz olur
1234___ Poncikkkk 600 grmlık 25 kavanoz bide 300 gramlık 10 tane aldım kapaklarıda dediğiniz gibi yeni aldım, bende kaynatmak isterim kaç dk kaynatmam gerekiyor