Bebegim_ben biz 40 günlüktük ateşi çıktı vücutta dökündü vardı ama ben ilk anlamadım döküntü olduğunu ağlıyordu çok kucağımda hafif kıpırdama da bile canı yanıyormuş öğretsem yavrumun 😓 acile gittiğimiz gibi zaten yenidoğan ateş olmaz diye bir sürü doktor geldi vücutta döküntü var yenidoğan sepsisi dediler önce kan tahlilleri yapıldı yatış verildi kanda enfeksiyon çıktı biz yatış için acilde bekliyorduk oğlum gözünü açamıyordu büyük insan gibi inlemeleri arttı döküntüler mor gibi olunca profesörü çağırdılar hemen o geldi direk menenjit hemen belden sıvı alınsın dedi sıvı alındı 2 gün kandaki enfeksiyon için antibiyotik tedavisi gördük ateşimiz düştü belden alınan sıvının sonucu çıkınca viral menenjit teşhisi kondu viral olduğu için antibiyotik tedavisini durdurdular viral menenjit bol sıvı alımıyla atlatılan bir menenjit yürütmüş daha iyi yani damardan sıvı takviyesine başlandı ben gece gündüz saat başı emzirdim 1 hafta sonra döküntülerimiz azaldı oğlum gözünü açabildi 🙏🏻 İşitme testi-eko çekildi menenjitten dolayı işitme kaybı olabiliyormuş şükür onu da geçtik eko da kalbinde delik çıktı şuan 3 aylık olduk kesinlikle eve kimseyi alınmıcak bebek kalabalık ortamlara götürülmücek ev gezmesi yasak sadece hafta da 1-2 kez bebek arabasında açık havada 1 saat gezdirebilirsiniz dedi Evde dezenfekte suyu aldık ben sürekli onunla dezenfekte ederek elimi kucağıma alıyorum her ay enfeksiyon pediatri nöroloji ve kardiyoloji bölümlerinde 2 yaşına kadar takip edilcek kalıcı bir hasar bıraktı mı diye şuan şükür güzel gidiyor ben hastaneden çıkınca her emzirmeden sonra su verdim normalde 2 çay kaşığı verirdim 3. Yü almazdı oğlum ama hastalandıktan sonra bildiğin kana kana içiyordu o suyu hem emiyordu hem içiyordu öylelikle atlattık şükür şuan ara ara döküntü oluyor ama ateş olmadı sizin belden sıvı alındı mı ? Bakteriyel menenjit mi çıktı viral mi ?