Kahvaltılık tarifler:
Bugün yaptım daha bebek mıhlama : 1 yemek kaşığı tambuğday ununu 1 tatlı kaşığı tereyağında kavurdum üzerine su ekledim. Koyulaşınca içine az tuzlu beyaz peynir ve bir dilim dil peyniri ekledim. Eriyince kapattım. Oğlum cok sevdi güzelce yedi.🧿
Yumurta sarısı, biraz su, labneyi çırpıyorum tereyağı eklediğim yapışmaz tavada karıştıra karıştıra pişiriyorum çok yumuşak ve lezzetli oluyor.
Çorba olarak
Ben penolope gurme sitesinden aldıgım çorbaları kullanıyorum cok pratik oluyor. Bazen içerisine kendim de eklemelerde bulunuyorum. Ama onun dışında 1 buz küpü kemik suyu, 1 tatlı kaşığı bebek irmiği 1 tatlı kaşığı pirinç unu ve biraz suyu karıştırıp pişiriyorum çok az nane ekliyorum. Hem pratik hem doyurucu.
Kıymalı kabak,kıymalı patates gibi yemekler favorimiz zaten:)
Erişte makarna pişireceğim zaman da suyuna kemik suyu ekliyorum ve genelde sebzeli yapıyorum. Kabaklı havuçlu vs hafif sulu olunca daha güzel.
Tatlı atıstırmalık olarak Elmalı sütlaç yaptım dün. Pirinç ununu ve suyu karıştırdım rendelenmiş elma ve biraz hurma özü ekleyip güzelce pişirdim. Tarçın ve ceviz rendesi ekledim. Oğlumla beraber yedik 😅