Gzdeemrl1 Kızlar merhaba, bebişlerinize yoğurtu nasıl yapıyorsunuz? (Hazır sütten) açıklayıcı bi şekilde yazabilecek olan varmı? Bir de evdeki hazır yoğurttan mayalarsak bişey olurmu?
Dimitrina_kovaceva Gzdeemrl1 canım activia ile mayalıyorum veya toz yoğurt mayalarım var onunla. Hangisi varsa. Sütün derecesini bi tık yüksek tutuyorum. Sonra mayasını koyduktan sonra cok karıştırmıyorum tencerenin ağzını kapatıp battaniyeye sarıyorum sıcak bi yere koyuyorum 8-9 saat sonra alıp sarsmadan dolaba koyuyorum.
biryazmasali Gzdeemrl1 merhaba hazır sütten bir defa denedimm ben yapamadım ama günlük süt alabilceğinz bir yer varsa bulunduğunuz yerden ordan maya alabilrsiniz onu tarif ederim . Tencerereye koyuyorum sütü ısıtmaya bırakıyorum yüksek ateşte ara ara işaret parmağımla kontrol ediyorum prmağım içinde 8 e kadar sayıyorum 8 de yanıyorsa kapatıyorum kasenn içndeki mayaya ısıttğım sütten koyuyorum homojen hale gelnce mayayı tencereye boşaltıyorum karıştryrm sonra bi örtüye sarıp 6 7 saat beklyrm sonra dolaba bunu kavanozlarada dökeblrsinzz . Bebeğinze yeni başladysanız ek gıdaya tutan yoğurttan bir kase alıp kısık ateşte pişirin lor şeklini aldığunda içine çay kaşığı tereyağ koyup soğumaya bırakın soğuyunca tülbentin içine koyup sıkın altındaki su peynir altı suyu içi lor peyniri 3 gün kullanablrsnz dolapta;)
Gzdeemrl1 Deletedmom_21 nasıl mayalıyorsunuz? Hazır sütü ısıtmak mı gerekiyor yoksa direk kavanozlara mı dökmeliyim
Alya_7 Günlük pastörize süt alıyorum ve probiyotik yoğurt mayası var ondan alıyorum o şekil mayalama yapıyorum
Gzdeemrl1 Dimitrina_kovaceva ben kavanozlara sütü koyup onun içinde mayayı verip yoğurt yapmak istiyorum. Günlük sütü ısıtmam mı lazım
Mrv_cnl Gzdeemrl1 evet ısıtın bi kaynasın sonra kenara alın elinizi yaklaşacak kadar olacak sıcaklığı sonrada kavanozlara bölün mayasını verin kapakla kavanoz arasına bir parça havlu kağıt koyun buhardan suyu yoğurda salmasın. Bir saat sonra da peçeteleri atıp kapağı kapatın battaniye sofra bezi vs sarıp oynatmadan 5-6 saat tutun sonra da dolaba alın ve akşama yara sabaha kadar beklesin mis gibi olur