merhaba
bebeğim doğduğundan beri hep geç yatardı. yaklaşık dört aylıktan falan sonra gece 11 gibi son uykusuna yatar sabah 9a kadar aralıksız uyurdu. böyle bir uyku düzeni olduğu dönem normalde 3 uyku yapıyorsa kendi yaşındaki bebekler o 4 uyku yapardı. öyle böyle bugünlere geldik. birkaç hafta önce tek uykuya düşmeye karar verdi ikinci uykuyu istemiyordu. tek uykuya düşünce doğal olarak uyuma saati erkene çekildi akşam 8-9 arasına. şu an 14,5 aylık.
ilk başlarda 8-9da uyuması güzeldi sabah 7ye kadar uyuyordu bir iki kere emmeye kalkıyordu ama tam uyanmamış oluyordu emip geri devam ediyordu. sonra nolduysa birden her gece 3-4 arası uyanmaya başladı ve en az 1 saat en fazla 2 saat uyanık kalmaya başladı. bu durum artık cidden çok yorucu olmaya başladı bizim için.
aç değil gece uyandığında kaşık maması verince yemiyor ya da gece uyumadan yedirdiğimde yine kalkıyor.
su içirdim öyle normal bir iki yudum içiyor susamış gibi kana kana içmiyor.
gece uyandığında emziriyorum ama tekrar uykuya dalmıyor baya baya tam olarak kalkmış oluyor.
üşümüyor çünkü üstü örtülü oluyor.
bu dörtte uyanma işini nasıl engelleyebilirim? bebeği böyle yapıp bir çözüm bulabilen oldu mu?
acaba tek uykuya mı hazır değildi erken mi geçtik? ama hee uyandığında beş saat dolmadan uyumuyor zorla ikinci uykuyu yaptırsam bu sefer gece inanılmaz geç yatacak.
eskiden iki uyku yaptığında birer saat uyuyordu şimdi tek uykuda 2 saate çıktı. yani gün içinde uyuduğu saat de değişmedi.