MAED Sevgili anneler, çocuklarınıza inek sütü veriyor musunuz? Veriyorsanız kac yaşında başladınız. Vermiyorsanız onun yerine ne gibi şeyler veriyorsunuz.(kefir,yogurt dışında;)
Leylaa_ MAED Kızım 16 aylık bardağa koyup süt vermedim ama pankek omlet kek kurabiye yapıyorsam çay bardağına yarım su yarım süt koyup yapıyorum . 3 4 yaşına kadar vermeye bilirim onun yerine badem sütü olabilir belki araştırmadım onu henüz
eylul19 MAED 14 aylıgız ınek sutu vermıyorum.ztn anne sütü ıcıyor .ınegın sutune ıhtıyacı yok.kefır yogurt tuketımı car duzenlı de.badem sutunu duydum arastırmadım henuz.sütten kesınce anca belkı onu kullanırım o da ıcmesı ıcın degıl tatlı gıbı seylerınde kullanmak ıcın.ınek sutunu cogu takıp ettıgım doktorlar 2 yasına kdr onermıyor.ukala olucam ama 🤣🤣🤣o yuZden vermeyı dusunmuyorum.
57600 MAED inek sütü değilde market sütü diyelim veriyorum ama ne zaman versem kabızlık ve gaz sorunu yaşıyoruz bu yüzden haftada 1 defa veriyorum oda yarı su yarı süt şeklinde 15 aylıkken falan vermeye başladım
hemsireemom MAED Kesinlikle inek sütü vermiyorum, vermemelisiniz 2 yaşına kadar mama verin mutlaka. Sütün hiç bir yararı yok aksine zararlı.
Poyrazalim_34 Veriyorum 18 aylık sabahları kahvaltıyla küçük bardak genelde sütün yerine sütlaç ve yoğurt şeklinde çok veririm
livanurvealpinannesi61 Zeynepbaran13 ukalalık değil de bende süt içirdim aksine boy uzaması olmadı kilo kaybı iştahsızlık kabızlık oldu. Zamanla geniz eti büyümesi kemik erimesi demir eksikliği kalsiyum eksikliğine sebep oluyor.bunlar uzman bilgisi. Çoğu çocukta geniz eti büyümesi var ve sütten kaynaklı bişey olmaz demeyin çevremde ameliyat olan çocuklar var faydasından daha çok zararları. Siz bilirsiniz de zararlarına da bakın bence Bi. Bizede hemşire aile çocuk doktoru 2 yaşa kadar süt verilmez süt zararlı demişti.
Zeynepbaran13 Bazı ukalalar der şimdi inek sütünün faydası yok diye gayet güzel boymuzu uzattı ebe tavsiyesiyle başladım sütüm yoktu başta 4 aya kadar mama yedi mama yemeyince ek gıdaya başladık pesinede 9 adet cici bebe üstüne ılık süt iciriyorum
livanurvealpinannesi61 Zeynepbaran13 9 tane cici bebe mi bebeği şeker komasına sokacaksınız bitane cici bebe de kaç küp şeker var çok sağlıklı bişey veriyormuşsunuz gerçekten tebrik ederim sizi.
Zeynepbaran13 Omurbebek ilk başta çok az su ekledim gündüz ek gıda yediği için kabızluk yapmadı bizde karışı normal varsa normal yoksa torkunun paket sutu
livanurvealpinannesi61 MAED kızıma 27 aylıkken verdim ama süt içeli iştahsız ve gece ağlama krizleri var. Süt vermeyince sorun yok akşam süt içti gece öksürmeye başladı süt içince öksürük burunda tıkanıklık oluyor o yüzden hiç vermeyin süt geniz eti büyümesine sebep oluyor. Kbb doktoruna götürcem bana geliyor ki geniz eti var. Oğlum 19 aylık süt vermiyorum vermeyi de düşünmüyorum hiç.sağlıklı değil aksine zararlı… Verenler de vermesin ilerde geniz eti büyüdümü zararlı..
Zeynepbaran13 livanurvealpinannesi61 biz süte once aile hekiminin soyleyimiyle başladık cicibebe yide çocuk doktorunuzla içine ekledik herhangi problem olmadı şuan kadar boyu kısaydı sütten sonra 61 santimden 79 santime çıktı 2 ayda iştahsızlık yok kabızlığı yok çünkü sürekli onu yemiyor yatmadan önce birdefa içip uyuyor gayet güzel uyuyor Cici bebe derseniz kendim evde yapıyorum şekersiz şeker kullanmadan şekersiz kurabiye gibi dusunebilirsiniz
MAED Oğlum 23 aylik ve hiç inek sütü vermedim. Mama veriyordum istediğinde. Mama fiyatları da aldi basini gitti 2 yaşında birakmayi düşünüyorum. Ama cani mama isteyince süt süt diyor. Simdi kestiğimiz de ne ile telafi ederim bilmiyorum. Onceden yogurt yiyordu simdi onuda yemiyor. Süt ile ilgili bazı şeyler duydum kimi zararlı verme diyor kimi ver ne yapacağımı şaşırdım açıkçası
livanurvealpinannesi61 Zeynepbaran13 zamanla geniz etinin büyümesine sebep oluyor siz bilirsiniz yinede çevrem de çoğu çoxoı kişi süt vermiş çocuklarında geniz eti kemik erimesi var doktor süt sebep oluyor demiş geniz etinin büyümesinde aşırı etken bir madde 2 yıl sonra da olabilir 5 ay sonra da bişey olmayacağının garantisi yok ki çoğu bişey olmuyor diyor 1 yıl sonra geniz eti kemik erimesi demir eksikliği sorunu yaşıyor malesef. Arkadaşımın kızı geniz ameliyatı oldu oda bir bardak içerdi uyumadan ben fikri mi söyledim isteyen verebilir zararlarına bakmadan tabi ki. Ben de verdim artık vermiyorum sütü kestim tamamen.