saksidegilim Kızım 19aylık. Kakasını yapınca çiş diyo. Bezini gösterip çiş diyo. Bezden sıcaktan dolayı altını ne zaman açsam belini kaşıyo üzülüyorum. Eğitime başlasam mı. Nasıl başlamalı tecrübenizden faydalanabilir miyim
Miyonunannesi saksidegilim canım benım kızımda çok öncesinden çiş kaka yaptıgını soylemeye bailadı ama 2 yasına gırmesını bekledım bıraz arastrdıgımda çunku zor bi sureç travma yaratsin istemedim ve maşallah diyeyim bir hafta olmadan cok rahat öğrendi ama sureklı tuvaletı çişi kakayı anlattım konustuk bi sure sonra bezı bırakacagız falan diye birden hop bezı cıkarıp tuvalete sokmadım evet arada cıs kacırıyo dalıyo ama bezı hayatımzdan tamanen cıkarttık
Asel231 saksidegilim benim kızım da 18 aylık poposunun kenarları kızarıyor arada bezden . Bende öğretmek istiyorum ama olmuyor. Ti diyor yaptıktan sonra . Erken mi acaba
halamidagakaldirmislar Bende bekleyeyim , 19 aylık kızım ama bizde bir de ti vardı yani çişini kakasını tuvalete yapabiliyor, ben bezi nasıl bırakacağımı bilemedim 🤷♀️
saksidegilim Miyonunannesi Maşallah maşallah. Kaslar zayıf olabilir falan diyolar ama erken bırakan da oluyo. Bende korkuyorum öyle bi şeyle karşılaşmaktan. Travmatik olmasından. Ama bugün öyle yaptı sürekli çok üzüldüm. İki eliyle öyle bi kaşıyo ki belini. bez gelen yerleri
Asel231 saksidegilim konuştum onunla ilk olarak . ÇişimiZi tuvaletine yapacağız dedim anlattım . Anlıyor ama yapmıyor. sanırım tutamıyor çişini .eğer çocuk adapte olamıyorsa 1 hafta sonra tekrar denemek gerekiyormuş
Batum Oğlum dün iki yaşına girdi bende bezden kurtulmasını ve kurtulmak istiyorum fakat konuşmuyor 10 Kelime söylüyor çiş yaparken herhangi bir belirti göstermiyor fakat büyük tuvaletini yaparken koltukların arkasında yapıyor sonra yanıma geliyor tuvalet eğitimi kitabı da aldık gün içerisinde bakıyoruz anlatıyorum sizce zamanı mı?
saksidegilim Batum aslında saklanarak mesajı vermiş oğlunuz sanki:) konuşsanız anlatsanız deneseniz mi bi?:)
Batum Hatta bir iki sefer klozete de oturttum bezliyken korkup ağlamadı sifona basıyor peceteyi alıp bezine götürüyor ne yapacağını biliyor demek istediğim kış gelmeden başlamak istiyorum öğrensin istiyorum çünkü kışın çok zor olur
saksidegilim Batum Korkmaz inşallah. Bende sizin gibi düşünüyorum. Şubat doğumlu kızım. Kışın zor olur dediğiniz gibi hem de şimdi annemdeyim onun deneyiminden de faydalanırım diye düşünüyorum
Y0696 saksidegilim ben annemdeyken başladım aslında güzel gidiyordu çoğu çişini yapıyorduk ama kakasını yapmadı hiç tuvalete hep altına yere en son annem bez bağlayalım dedii ve bağladık evde olsam devam etsem alışırdı belkide 22 aylık ne yapcam bilmiyorum 😕
saksidegilim Y0696 kaç aylıkken başlamıştınız. Bende evde başlamak taraftarıydım aslında. Annemde olsa kimsenin evini kirletmek istemiyorum. Annemde dene istersen deyince kararsız kaldım
ly35 saksidegilim gündüz uykularında bezini çıkarabilirsiniz. uyurken çiş yapmıyorlar hiç. uyanınca da teklif edersiniz zorlamadan. olmadı bezi bağlarsınız ama cidden yazık naylon bezin içindeler hep😢 benim kıızm da 17aylık başlasam mı diyorum tuvalete götürmeye