Merhaba anneler size bi şey sormak istiyorum, bilmiyorum daha önce duydunuz mu, bende sizin gibi bu bilgiyi yeni öğrendim. Ben yaklaşık 8 senedir almanyada yaşıyorum ve üç senedir evliyim birinci çocuğumu emziremediğim için böyle bir bilgiye sahip değildim ama ikinci çocuğu doğduğundan beri emziriyorum ve bebeğimin ağzında dilinde hatta bütün ağzında bizim pamukçu dediğimiz şey olmuş. Bende bebeğimi doktora götürdüm oda bi takım sorular sordu ve sıcak yemekler yada kahve çay galan bunları soğutmadan mı içiyorsun dedi bende evet dedim, ki öyle zaten. Sonra doktor bebeğinizin ağzı sizin sürekli sıcaklı şeyleri yiyip içtiğiniz için olmuş dedi, bende ne alaka dedim oda sen emziriyorsun sanma ki sen ne yersen ne içersen bebek hissetmeyecek. Bende dedim ki ama benim sütün içtiğim çay veya yediğim yemek kadar sıcak değil dedim. Oda tıp okusaydınız belki bilirdiniz ama sen sıcak şeyler yersen bebeğinde yemiş olur acı, fazla tuzlu, tatlı yani bildiğin ne yersen ve tadı nasılsa bebeğe de aynı şey geçiyor, o yüzden anne sütü diyip geçme dedi. Hatta buzlu su içersen yada dondurma falan yersen çocuğun gözü ağrır şişer ve sarı pisler gibi şeyler çıkar. Bütün bunlar bende gerçekten oldu, yani soğuk şeyler yiyip içtiğimde bebeğimin gözü aynı doktorun dedikleri gibi oldu ve ben her sabah temiz bir bez ıslatıp o sarı şeyleri temizleyip siliyordum bebeğimin gözünden. Ve bu ara sıcalk şeyler yiyip içmeye başlayınca bebeğimin dili, dudakları, ağzı falan hepsi yanmış gibi bembeyaz oldu hala da öyle ilaç aldım ona azıcık hafiflendi ama hala var. Bende buraya yazdım belki bilenler vardır diye.