Ben uyku eğitimi desteği aldım.
İlk adım olarak saat düzenlemesi yaptık. En geç saat 08:00′da günü başlattık. Yarım saatte yakın uyku mahmurluğunu atma, ufak oyunlar sonrasında kahvaltı. Sonra oyun ve öğrenme zamanı; aralara öpmeli molalar koyup oyun oynuyoruz, saat 11:00 gibi daha yorucu şeyler yapıyoruz mesela öpücüklere ufak gıdıklamalar ufak çaplı spor hareketleri vs ekliyoruz ki vücut enerjisini atsın. Saat 11:30 - 12:00 gibi uykusu geliyor, kahvaltısını saglam yapıp yapmamasına göre formül mama veriyorum (benim bebeğim emmiyor)ve uyku arkadaşını verip yatağına yatırıyorum. Ben de onun görebileceği şekilde yatıyorum. Bir iki kez kalkıp beni kontrol ediyor, bakıyor ki ben de yatıyorum o zaman uyuyor. Taktibi 1 - 1,5 saat sonra uyanıyor. Saat 16:00 gibi tekrar uyuyor. Saatler Yarım saat kadar sapma gösteriyor.
_İlk adım güne doğru saatte başlamak
_Ikincisi her uykudun önce beslememek zira beslenme ve uykuyu bağdaştırırsa sadece memede uyumaya alışır.
_Bir uyku arkadaşı size çok yardımcı olabilir ama dikkat edin uyku arkadaşı olan oyuncağın yataktan asla çıkmaması onunla normal zamanda oynamaması gerekir, aksi hade onu görünce aklına uyku değil oyun gelebilir
_Aynı şekilde bir rutin de belirleyebilirsiniz, ben İlk zamanlar ufak bir masaj yapıyordum her uykudan önce. Hem gevşesin hem de uykuya geçeceğini anlasın diye.
Umarım en kısa zamanda düzene girer uykular.