Cansu_Ali Otizm bebeği olan var mı nasıl fark ettiniz acaba yada çevrenizde varsa yardımcı olur musunuz
Psikologanneee Cansu_Ali https://shgm.saglik.gov.tr/Eklenti/43594/0/osb-aile-rehberi-2022pdf.pdf?_tag1=CDD47D57EF8D46016D789D4FADD5F3CF917BFE2C bu linkte aradığınız sorulara cevap bulabilirsiniz. Bebeklerin ayına göre otizmde şüphelenebileceğiniz durumlar Açıklanmış şekilde mevcut
Mom0008 Cansu_Ali el çırpma olarak ileri geri yapardı benm bebeğim hala baybay yaparken öyle yapıyor sağ sol sallamayı kavrayamadı tam öpücük atar çirkin olur vs her çocuk farklıdır yinede doktora danış bizim sadece araba tekeri çevirme döndürme huyumuz vardı doktor takip et demişti hala var mesela ama çok seviyor arabaları tekerleri söker takar bezi verince siler teker diye söyle vs anaokulu öğretmeni olmama rağmen buna bende şaşırıp otizm olabilir diye düşünmüştüm
Emirim21 Cansu_Ali benim oğlum 2 yaş 8aylık malesef 3 ay önce teşhis kondu otizim 😔 eğitime başladık hemen 3 ay olacak nerdeyse gidiyor.. Yani sizin bebeğiniz henüz çok küçük tabii ki dikkat edin tv telefon açmayın sakın inşallah bişey yoktur
Beyzacar1 Merhaba, öz yigenime ablamın oğluna tehsis koyuldu. Asla göz teması kurmuyor, ismiyle seslenilince asla bakmiyor. En büyük belirtisi bu ikisi
Cansu_Ali Beyzacar1 Yok benimki bakıyo seslenince ama bazen boş bakıyo bide her şeye çok korkuyo ellerini çok oynatıyo
Asym33 Beyzacar1 Ne zaman farkedildi peki canım 3 4 aylıkken de mı o şekilde oluyorlar bebeğim 4 aylık şuanda göz teması kuruyor bizimle hatta ismiyle seslenince bile dönüp bakıyor ilerliyen zamanda mı belli oluyor ki
Mom0008 Cansu_Ali göz teması iyiyse sosyal gülümseme varsa seslenince size doğru bakıyorsa problem olacağını düşünmüyorum benm oğlum 22 aylık oldu parmak ucu yürürdü işaret etmezdi son bir aydın ediyor kanat çırpma hareketi vardı seslenince bazen bakar bazen bakmazdı tv çok izledi bebekliğinden beri kestikten sonra herseyi normale döndü başka belirtiler varsa gidin bence ama yoksa bazı hareketler geçici olabiliyor
Beyzacar1 Cansu_Ali avucunun içine odaklanip ellerini inceliyordu mesela ışığa çok bakıyordu odaklaniyordu ve asla dikkatini dağıtıp kendimize donduremiyorduk sadece lambayı izliyordu. Hiç kelime yoktu anne baba hicbisey soylemiyordu hala daha söylemiyor maalesef. Avuç içini hicbiseye degdirmiyordu duyu butunleme Alarak onu aştı şuan. Onun dışında çok fazla şey var dönen şeylere ilgisi çok fazlaydı çamaşır makinesini izlemek gibi. Oyuncak arabanın tekerini saatlerce döndürmek gibi
balyanak53 Cansu_Ali benim kızım da 8 aylık ellerini oynatıp izliyor göz teması ve ismine bakması var ama ellerini yeni yeni keşfediyor diye düşünüyorum
ENA Psikologanneee çok teşekürler gayet bilgilendirici güzel bir kaynak👍 ben de çevremle paylaşacağım❤
Mom0008 Cansu_Ali bizde o aylarda izlettik son 1 aydır izlemiyor açıldı resmen çok kitleyip bakıyordu dış dünya umrunda değildi şimdi masa tepelerinde dolanıyor oynuyor hep kitap okumak istiyor vs yolun başındasınız kararınızdan dönmeyin çok etkileniyorlar bol bol dışarı çıkarım daha çok açılır
misssangreall Cansu_Ali sekiz aylıkmıs simdi gördm canım. Bugün Sabri hergüner hocaya gittim ilk içime kuşku düştüğünde 13 aylıktı. Dediki 20 ay öncesi gelsen şansın %90 27 aylık suan şansın %70 3 yaşından sonra şansın azalıyor. kimseyi dinleme kimseye kulak asma araştır çok iyi bir psikiyatrist bul ve götür çocuğu. Otızmden korkma otızmden kaçarsan kork. Olabilir yada olmayabilir önemli olan bir farklılık varsa onu ortadan kaldırmak
Dfnnr misssangreall sizin bebeğinize varmı 13 aylıkken neyden şüphe duydunuz benim kızım 14aylıkta o yüzden soruyorum
misssangreall Dfnnr yaşıtlarından farklıydı sizinde farklı ise mutlaka eğitim aldırıp o farkı kapatın. Kimseyi dinlemeyn