Rescpectttt Merhaba Güzel Anneler, Doktorumuz bize 4-6 ay arasında beslenme tablosunu şu şekil de verdi; 08:30 Anne sütü 10:30 Anne sütü+Meyve rendesi(Cam Rende) 12:30 Anne sütü+Sebze çorbası(mevsim sebzeleri ile hazırlanır,robot ve mikser kullanılmamalı.Sebzeler haşlama şeklinde pişirildikten sonra zeytin yağı ilave edilir.Hazırlanan çorba yarım saat içinde tüketilmelidir. 15:30 Anne sütü 6-8 Ay Arası 08:30 Anne sütü +kahvaltı (Üzüm pekmezi,pişmiş yumurta sarısı, peynir) 10:30 Anne sütü + meyve püresi 12:30 Anne sütü + ev çorbası günlük beyaz et yada kırmızı et (2 kere çekilmiş yağsız kıymadan) 15:30 Anne sütü +kahvaltı+ev yoğurdu (içine meyve rendelebilinir) 22:00 Anne sütü+gece çok acıkıyorsa gece tahılları❣️
Deletedmom378 Rescpectttt bir de 6 8 ay arasında 15.30 kahvaltı yazmışsınız o saatte neden kahvaltı acaba
Rescpectttt Elifhfsa Kilosu iyidir belki ondan başlatmamıştır.Bende 5.5 aylıkken cesaret edip başlayabilmiştim:) Yine en iyisini doktorlarımız bilir❣️
Ela07 Elifhfsa bizde 4.5 aylık olduk bzizim doktorda 5.5 6 ayda diyo ama. Ben bugün başladım havuç püresi yaptım 1 çay kaşığı verdim sevdi gibi bakalım sonraki günler kabak falan yapcam öyle öyle ilerletcem 1 2 Damla’da zeytinyağı damlattım
Deletedmom378 Rescpectttt bir şey sorabilir miyim dr da bunun cevabını alamadım çünkü dr bize 5 aylıkken ek gıdaya gececegimizi ve gelişimimizin önde olduğunu söyledi gelişimi önde giden bir bebeğe neden ek gıda verilir sizce yorumunuzda dolayı yaptım kilosu iyidir ondan başlatmamıştır dediniz ya
Rescpectttt Deletedmom378 Gelişimi önde gitsede Ek gıdaya birden geçiş yavrularımızı zorlayabilir.Tadımlık başlayarak o geçişi daha rahat yaşanması için olabilir. Şahsi fikrim bu yönde❣️
Deletedmom378 Rescpectttt bende önümüzde ki ay zorlamamak için mama kaşığının ucunu pürelere bir kere degdiriyorum başka da vermiyorum şansıma da seviyor alıyor
Rescpectttt Bucuruk85 buharda pişirip cam rende ile ezmeye çalışyorum pütürlü pütürlü yedirmeye çalışyorum. 4-6 ay içerisinde 1 fincan (kahve fincanı )yemesi yeterli demişti❣️
Rescpectttt Ela07 3 gün kuralı ile vermeni öneririm.Aynı gün farklı şeyler verilmemeli alerji bakımından ❣️
Elifhfsa Ela07 bnde basliycm yoğurttan başladım bir tatlı kaşığı yiyor baklm başta çay kaşığı ile başladım hergün arttırdim kabiz olmaması için dediğiniz gibi zeytin yağı kullancam kabak ve havucla devam etcem
Ela07 Rescpectttt Aynı gün farklı sebzeler değilde hergün farklı tek bi sebze vermek istiyorum alerjisi olsa sanırım ilk yediğindede belli eder 3 gün aynı sebzeyi vermesem nolur ki