gamgun
Şöyle söyleyeyim 2 yaşında benim oğlum gündüz uykusunu bıraktı, uğraştım uyumadı vücudu alıştı zaten 15 saate kadar uyumuyor gelişimde etkilenmedi. Uyutmaya denediğim zamanlar daha kötü geçiyordu öyle söyleyeyim 9 ayından 1 yaşına kadar tek uykuda ortalığı 3-3 buçuk saat uyuyordu 13 ayından 16 ayına kadar da yanlış hatırlamıyorsam ortalama 2,5 saat uyuyordu bir buçuk yaşından 20 veya 21 ayına kadar da tek uykuda 1-1,5 saat uyuyordu 20 veya 21 ayında da tek uykuda maksimum 1 saat genelde 45 dakika uyuyordu. Bazen uyku eğitimi danışmanları 18 ayından önce çocuk tek uykuya geçmemeli diyor bazıları da 14 aydan önce diyor bazısı da 12 ayda geçebilir diyor şimdi hangisini uyumamız gerek düşünsenize çocuk uykusunu alıyor enerjisi yerinde gelişimini etkilemiyor ve uyumak istemiyor uyutmak eziyete dönüyor. Çocuğun sağlığı etkilenmiyorsa çocuk nasıl isterse o şekilde uyutulmalı ben öyle düşünüyorum yani kendinizi stres altında hissetmeyin tek uyku isterse devam edersiniz, tekrar iki uykuya geçiş yapmak isterse de tekrar iki uykudan devam edersiniz biraz akışına bırakmanız gerek.