Meraklimama ben çorba için kabakları küp küp doğradım hiçbir işlem yapmadan da poşete koyup buzluğa attım taneli çorba için nasıl olur bilemem fakat kabak çorbasıni Blender yapıyorum bazen patates havuç soğanla orda hiç dondurucudan çıktığı anlaşılmıyor. Suyunu sıkmadan atarsan bence işe yarar çünkü çıkarıp çözdürürkende su salacak kayınvalidem direk mücveri pişirip buzluğa atıyor çıkarınca ısittiginda gayette güzel oluyor.
📌size başında beklemeden mücver pişirme tarifi vereyim aklıma geldi 🤣yağda kizartmaktan daha güzel oluyor ve daha sağlıklı çocuklar için de öyle.
📌Normal yaptığınız mücverin içine zeytinyağı ekleyin miktara göre göz kararı koyun çok olmasın. Mesela 2 kabak, 1 havuctan mücvere 3 y.kasigi koyuyorum.
📌Tost makinasını ısıtın, üzerine yağlı kağıt koyun, yağlı kağıdın üstüne dilediğiniz şekilde mücveri dökün ister kaşıkla isterseniz bütün şekilde piştikten sonra şerit olarak keserseniz çocuklar seviyor.
📌Benim tost makinası Korkmaz seramiklerden, 3. Isı ayarında kullanıyorum üstünde tost makinasının çizgi çizgi izleri çıkana kadar pişiriyorum dakikasına bakmadım açıkçası. Ve mücver pişerken başka işler de yapıyorum başında beklememe gerek kalmıyor. Eğer waffle makinaniz varsa üzerine hafif Z.yağı dökün yağlı kağıt kullanmadan da mücveri dökün çok güzel oluyor. Mücver sevipte çok yağlı geliyor diyenlere gelsin 🥰♥️♥️♥️♥️