Bebeğim 3 aylıkken mastit olmustum iyilestigimde bebeğim emerken ayaklarını karnına çekip ağlıyordu bu 1 ay boyunca devam etti her 2 saatte bir ağlamayla geçiyordu hem ben hem bebeğim ağlıyordu çatlayacak derecede. Tabi ne olduğuna hiç anlam veremedik bir gün eşimin akrabaları geldi ve bu cocuk cok zayıf kalmış ne oldu bu çocuğa deyip kayınvalideme kızmışlar sen niye yanına gidip bakmıyorsun bu cocuk niye bu hale geldi niye destek olmuyosun gibisinden laf söylemişler laf söyleyen kişide kaynanası kayınpederi. Sonra doktora gittm kilosu gerçekten düşmüş hiç farkedemedim yanımdayken tabi tecrübede yok kendim bakıyorum bebeğe kimsenin faydası yok. Anlayamadım zayıf olduğunu. Herneyse sütüm gaz yapıyormuş süt ürünlerini 2 hafta kes dedi o 2 hafta boşuna kendime eziyet ettim. Başka doktorlara gittm her bir farklı bişey söyledi meğersem anladımki bebeğim meme reddi yapıyormuş. Herhalde mastitten sonra süt etkilendi azalınca istemedi. Bizimkide cok iştahlı bol seven bi bebek. Mastit olduğum gün kayınvalideme bıraktım bebeğimi kaşıkla mama ver diye uyardım sadece o günlük mama kullandık yokum diye. O gün ben kaşıkla ver dediğim halde biberonla vermiş. Sonradan küçük kaynımdan öğrendim. Neyse dedim bişey olmaz kendisi cok biberoncudur. Onun çocukları biberon kullanıp onu bırakmamışlar benimkiside bırakmazmış. Ben mamayla devam ettim kilo kaybedince yinede memeyi her mamadan önce teklif ettim bebeğim 2 ay boyunca ağlayarak kendini yırtarcasına istemedi 2 dk emip bırakıyordu. Neler söylediler kolik bebek gaz varmış ondan emmiyormuş düzelirmiş bi dünya tantana. Ben kaşık biberonla beslemeye başladım bebegmi bunu gören kayınvalidemin suratı değişti bu böyle olmaz gaz yapar çocuğa ağzına geldikçe fokur fokur ediyor falan dedi. Hiç işine gelmedi anlayacagınız. Ben biberon alınca beni bırakır diye ne kadar direttiysem o benimkiler bırakmadı seninkimi bırakacak diye ısrar etti. Ben yine dinlemedim bir gün kayınvalidem elinde yine kaşık biberon varken bebeğim çığlık çığlığa ağlamaya başladı ve o gün öyle bi gerildimki yeter artık dedim ne olacaksa olsun verdim biberonu oooo bayıldı hem kaynanam hem bebek ne kadar mutlular esimde yanımda tamam dedim bitt bugünden sonra beni bırakacak burayq kadar. İkiside bişey olmaz dediler. Bebeğim 6 buçuk aylık oldu ve hala diretiyordum malesef artık bıraktı 2 sn alıp cekiyordu kafasını ağlaması 4 hucuk aydan sonra geçti sonrasında normal red devam etti tabi. Şimdi oğlum 8 aylık oldu İçimde öyle büyük acı kaldıki benim şansım varken önüme taş koyuldu. Bebeğime hala mama veriyorum ve ek gıdada var tabi bebeğim memeyi görünce degil biberonu görünce deliriyor istiyor onu cok zoruma gidiyor.Geçen bayramdan önce annemdeyim ve bi emzirme danışmanından yardım aldım tekrar dedim bi umut belki döner Bana direl emzik ve biberon bırakıyorsun dedi 1 hafta boyunca bana eziyet oldu ama bebeğim bana geri dönmüştü ama öfkeme herkese yenilip o emzigi bebeğime verdim cünkü emzik yoksa ben bakamam kusura bakma diyen bi kaynanam vardı telefonda heryerde çıkarıp memeni sokarsın ağzına o zaman dedi. Cok oturdu içime sanki ben ona hep cocuk bırakıyormusum gibi bebeğime kendim bakıyorum ya. Herneyse cok uzattım bayramdan köydeyken bu cocuk niye emmiyo biliyomusun anne dedim biberon yüzünden farkındasın dimi artık dedim. Sen demedünmi sütüm azaldı yok diye dedi hayır onunla alakası yok süt arttırmak icin yöntemler cok dedim bizimkisi biberonu istiyor işte dedim ben 1 hafta boyunca deneme yaptım anne bana geri döndü dedim emzikle alakası yok dedi net bi şekilde işine gelmiyor cünkü. Emzikle alakalı olan şey dedim emzik yokken emzik niyetine beni kullanması zaten geri döndüren şey dedim. Ama oralı olmadı. Biberon konusunda haklısın demekki senin çocuğun iştahlı bi cocuk bol seviyor o yüzden bıraktı biberonu görünce dedi basımdan aşagı kaynar sular indi o an nefret ettim . Bağırmak çağırmak istedim ben sana demedimmi diye. Bu konuda cok canım yanıyor arkadaşlar nasıl içim soğuyacak bilmiyorum hergün içim yana yana ah ediyorum içten içten. Eşimle bu konu yüzünden sürekli aramız bozuluyor ben hala daha kabullenemiyorum olmuyor nefret ediyorum ikinci çocuğun bile hesabını yapıp emzik biberon vermeyecem diye kendi kendime kafamdan konuşup duruyorum susmuyor beynim bu kaynanalar niye böyle ya sevmek istedikçe olmuyor bebeğimin bize emzigi çıkarma huyu var hiç istemiyorum emzigi ama emziksiz uyumuyor emzigi çıkardıkça deli oluyorum emdikçe daha cok deli oluyorum Nedret ediyorum daha doğdu odaya gelir gelmez emzigi soktu ağzına kaynanam aklıma geldikçe cıldırıyorum mememden önce emzikle tanıştı bebegim bilseydim asla izin vermezdim