Balbademim3 kişisel almayın bu söylediklerimi lütfen ama bence tüm sorumluluğu öğretmene yıkmak biraz acımasızlık. Kreşe uyumun dahaa kolay olabilmesi için ebeveynler olarak biz de bir şeyler yapmalıyız. Ben çalışıyorum bu sebeple erkenden kreşe başlattım çocuklarımı. Okulda sorun yaşamamaları adına doğdukları andan bu yana hep farklı insanlarla zaman geçirebilmelerini sağladım. Kızım 2 yaşında ve eşim, babam, ananem, erkek kardeşim hatta arkadaşımda bile kalmışlığı var. Başka insanlarla birlikte oynamayı, uyumayı yemek yemeyi normal olarak kodladı, ve böylece kreşte de hiç sorun yaşamadık.
Eğer uyum sağlamada zorlanan bir çocuğunuz varsa da gerekli zamanı vermek lazım. Bir günde ağlaya ağlaya okula mecbur bırakılması sizin için daha sonra sorun yaratır. Okula karşı kötü bir his yaratabilir gelecek eğitimini etkiler. Bence aceleci olmayın. Ben çok rahat uyum sağlayacağını düşündüğüm halde 10 gündür yavaş yavaş tam güne geçiş yaptım ki dediğim gibi çalışıyorum. Bu süreçte sürekli izin kullanmak zorunda kaaldım😞