pnrbyrk Kızım 1 au sonra 2 yaşına basıcak kelime kuramıyor cümleleri eksik harf söylüyor mesela portakal “po” diyo deneyimli yada aynı yaş opan anneler tecrübelerini yazar mısınız
ikizerkekannesi pnrbyrk 1 ay sonra 3 yaş olucak ikizlerim 2 yaştan sonra 2-3 lü cümleler başladı ilk zamanlar ınlarda öyleydi mesela özledim yerine öz unuttum yerine unut vs tarzı konuşurlardı zamanla büyüdükçe kelimeleri tam söylemeye başladı
Minikmucizem_10 pnrbyrk kizim 27 aylik olucak hala konusamiyor sadece 3 kelimesi var.Doktoru korkma zamanla konusur dedi..Mesela kizimda yeşile yeşi maviye mai falan diyo.
deleted452 pnrbyrk 1 hafta sonra iki yaşına girecek cumle kuramıyor daha dogrusu biz anlamıyoruz biseyler anlatıyor ama iste :) Anne baba dede gitti agliyor bak kedi hala ya haha su süt mama meme cici vs kelimeleri söylüyor anlayabiliyoruz ebemiz gayet iyi oldugunu soyledi her cocuk konusacak cumle kuracak degil dedi kelimeleri varsa o bile iyi dedi masallah benim kizimjnda kelimeleri baya var diger türlü de dedigim gibi cumle kuruyor ama biz anlayamıyoruz dili dönmüyor daha ama eliyle felan isaret ederek anlatıyor ozaman ne demek istediğini anlıyoruz buna da şükür Eltimin oglu 2 bucuk yasinda olucak sadece yeni yeni baba diyor misla baska kelimesi yok oda muhtemel gec konusacak kimi bebekler geç konuşuyor korkmayin yani otizm felan diye zamanla herşey oluyor 3 yasa kadar bekleyin o vakte kadar bisey olmaz ise kelimesi felan cumlesi ozaman goturun Cunku bi arkadasim 3 yaşında oglunu goturdu konuşamıyor diye otizm degil demisler ama bol bol konusun onunla demis ve arkadas cevresi olsun kardesi olsa belki daha çabuk konuşabilir vs demis yani cocuk ile surekli konusarak iletisim kurun demis 2 ay sonra tekrar gelin demis arkadas diyor suan sürekli dışarı cikiyor ben cok konuşuyorum felan anne baba felan demeye baslamis suan diyor eliyle felan anlatıyor artik diyor yani boyle durumlarda oluyor
AytenMina pnrbyrk 2 yaşı dolduraun sökülüyor konusmaları hiç dert etmeyin ona sürekli resimli kitap okuyup ondan söylemesini bekleyin
Littlebird Benimki de ay sonunda 2 yaş olacak. Anne gel, kedi koş gibi basit iki kelimeyi söyleyebiliyor sadece. Bıcır bıcır sürekli birşeylet anlatıyor birden dili çözülecekmiş gibi geliyor bana
pnrbyrk Littlebird benim kızım kelime kuramıyor anne gel gibi anne demiyor zaten baba teyze nene dede gel tabi kendince bişeyleri anlatmak istiyo oyun kartlarımız var ismini söylediklerimi veriyor meyvelerin ilk 2 harfi dile getiriyor
Sevil3425 Benim kızım 2 yaşına basıcak şarkı söylüyor cümle kuruyor soru soruyor . Bir doktor açıklama yaptı bebeklerin kulaklarında sıvı birikimi oldugundan az duyma oluyormuş ve kelime duymadıklarından konuşma az oluyormuş gidip bi kulaklarını gösterin
pnrbyrk Sevil3425 yarın doktor gidicektik bunu dile getirim ama duyduğu herşeye tepki veriyor anlıyor yapıyor
Littlebird pnrbyrk her çocuğun gelişimi farklı siz zaten ilgileniyorsunuz anladığım kadarıyla tabiki takip edin ama çokta panik olmayın. Hiç beklemediğimiz anlarda birden öğrendiklerini sergiliyor çocuklar
pnrbyrk Littlebird tabi ki her çoçugun gelişimi farklı her anne gibi elimden geleni yapıyorum sonuç olarak insan sorguluyor yinede
Littlebird pnrbyrk insan duyunca yaşıtları şunı söylüyor bunu söylüyor diye illa ki bir durup düşünüyor Allah Allah benimki söylemiyor diye. Bebeğiniz az da olsa kelimeleri var o şu an kayıt yapıyordur birden kullanır öğrendiklerini
pnrbyrk deleted452 ya aynı durum şuan otizim mi diye aklıma gelmedi bizimkide işaret ediyor anlatmak istiyor tutup elimizden götürüyor falan çok şük5tabi herşeye işte bugün kendi kendime bir sorguladım
pnrbyrk Littlebird şükür kıyaslama yapmadım hiç her çoçuk kendine özgü çünkü kendi koz7mla ilgili bugün biraz böyle bi sorgulama yaptım
Sevil3425 momybaby evet izliyor malesef ama çoçuk kanalları niloya kukili cacemel tabiki zararlarıda vardır ama çoğu şeyi ögrendi sayıları 10 kadar sayıyor soru cevap şeklinde konuşuyo anne sen napıyosun burda nereye gidiyorız
MySunny Sevil3425 işte o sayıları felan,sizin öğretmeniz gerekiyordu.tv den değil.yani bunu avantaj olarak görmeyin lütfen. Tv den Öğrenmese de olur,kreşte veya okulda zaten öğrenecek.izletmeyin bence
Eternalove Sevil3425 ekran hiç görmeyen bebeğim 18 aylıktan beri bizim gibi normal konuşuyor. Sayılarıda hiç öğretmedim, renkleride. Konuşurken kendi aramızda öğrenmiş. Lütfen artık bebeklerin tvden birşeyler öğrendiğine kendinizi inandırmayın.
Sevil3425 Eternalove @“Eternalove”# Eternalove maşallah tebrik ederim ben zaten çoçuğumu oturtuyorum yv karşına sabah tan akşama kadar ders gibi her şeyi çgretiyorum