Mira- Bebeğim 5,5 aylık oldu. Doktor gelişimine bakarak başlamam gerektiğini söyledi fakat meyveyle başlamamı söyledi. Çok önerilmiyor ama bu şekilde başlayan var mı ve nasıl ilerlediniz
Laden Mira- uzmanlar genelde yoğurtla başlatıyor. Sonra sebzeler, en son meyveler. Meyve tatlı olduğu için ilk başta verildiğinde sebzeyi istemeyebiliyor bebişler🌺
Fenty Mira- Meyle ile başlarsa tadın güzelliğinden tuzsuz baharatsız yemekleri reddedebilir. Bu sebeple önce sebze yada yoğurt.
Elika00 Mira- ben yoğurt verdim ilk yoğurdu sevsin isterim sonra meyve de verdim sebze de verdim. Bence ne verirseniz verin tadını severse yiyor sevmezse yemiyor. Zaten hepsinin tadını illa alacak meyve verdiğinizde yine sebzeyi yemek istemeyebilir örneğin kabak havuç patates et suyu karıştırıyorum veriyorum seviyo tarhana şeftali muz ama armut sevmedi mesela erik de yiyor bugün kabak havuç patates et suyu ve brokoli koydum sevmedi brokoliyi yemek istemedi. Çoğu bebeğin aslında doğduğu andan itibaren belli tat zevki bence. Sonuç olarak ben meyve verdim sebzeleri de sevdiklerini yiyor
Brutal-Betty İlk yoğurt ile başladık sonra sebze sonra meyve ilk tatlı ile başlayınca sebzeleri reddediyorlar
Mira- Elika00 evet aslında doktorum da aynısını söyledi. Sebzeyle başlasan da sonra yine meyve vereceksin mecbur yemeyeceği varsa zaten meyveden sonra tekrar sebze yemez dedi onunla bir ilgisi olmadığı yönünde fikri. Bende arada kalmış durumdayım 🤷🏼♀️
MiraySu55 Mira- meyve en son verilir sebzeyle başla canım bugün bende başladım tam 3 aylık kabak verdim 3 gün kabak 3 gün patates 3 gün havuc olarak gidicem bakalim