Ggamze25 besigine koymustum arkamdaydi surekli bakiyordum nasil oldu anlamadim bir an da ses geldi baktim düşmüş besikte ayaga kalkip. sirt ustu dustu yere besikten egildi sanirim. uykusu da vardi su felan verdim biraz oyalaim emzirdim şimdi uyuya kaldi ne yapmalıyım böyle durumlarda goturmelimiyim hastaneye cevap verin lütfen
Balkizlarim Ggamze25 düşer düşmez uyutulmaz ama gözünde kayma fışkırarak kusma morararak ağlama olduğunda bence hemen doktora götürün geçmiş olsun Allah beterinden korusun 🤲
Gbbc Ggamze25 Geçmiş olsun.Bence uyandırın ne olur ne olmaz 2 saat uyutmayın inşallah bişeyi yoktur Allahın izniyle
abnztb Ggamze25 9 aylık dönebilen bir bebekse korkmayın. Uyandırmanızda fayda var. 3-4 saat izleyin. Zaten ağır darbe almış olsa kusması olur. Gözlerinde kayma olur. Bunları takip edin. Bir de elinizle kollarını ve bacaklarını hafif hafif sıkın bakalım kendini geriye çekiyor mu? Oğlum düştüğü zaman öyle yapıp en azından kolunda bacağında ağrısı var mı diye kontrol ederdim. Özellikle düşerken vurduğu yeri tespit edebilirseniz bi beze buz sarıp koyun ki şişme morarma olmasın. Hemen götürmenize gerek yok. Ama gözlemleyin hareketlerinde yavaşlama kusma bilinç kaybı olduğunda hiç durmadan götürün
Mmavi Ggamze25 9 aylik bebeginizi artik park yatak gibi derin bir besikte yatirmalisiniz imkan varsa nacizane. Onun disinda kusma, gozlerde bayginlik, cocuktaki tepkileri kontrol edin kafasini cok sert carptiysa yinede goturun derim gecmis olsun.
okihh7 İlk 2 saat çok önemli canım uyutmaman lazım kusma gözlerde kayma vs olursa götürmen lazım düştüğü yer 50cm yukarıdaysa da götürmelisin
isimsizanne1 Beşikle düştüğü yer arası 50 cmden fazlaysa direk götürün ayrıca uyutmasaydınız daha yeni düşmüş biraz gözlemleyin
okihh7 Yani benimde dştü 50cm den ilk düşünce 5.6 dk ağladı sonra sustu morluk sişlik de olmamıştı 6 aylıktı 2 saat sonra götürdüm ben doktor hareketlerine baktı reflekslri çok iyi kafasını de elledi esnek oldukları için sorun olmaz kontrol edin kusma falan olursa getirin boşuna zararlı ışın vermeyelim küçük diye gönderdi tomografi ye sokcaktı
Ggamze25 Sizlerin yanitlarindan sonra uyandırdım şimdilik ters bir durum yok gayet iyi az hava almaya çıkardım cok korktum rabbim kimseyi evladiyla sinamasın isteyen herkesede anne olmayı nasip etsin insallah tesekkurler hepinize