alisileedis Bebeğim mama yada anne sütü almıyo. Mamayı 1 yaşta bıraktı. 16 aylık şuan kaşar peynirini yoğurdunu bol bol yiyo ama aylardır boyu hiç uzamadı. Süt vermeyi düşünmüyodum ama sanırım vericem🥲 Siz veriyo musnuz acaba ?
livanurvealpinannesi61 alisileedis süt boy Uzatmaz ki uzasa benim uzardı kızım süt içiyor hiç boyda etkisi olmadı. Boy uzaması için ruşeym yedirin çok faydalı.
BusUgUr alisileedis güzel annemiz avrupa sa yapılan bir araştırma da pastörize sütlerin çocuklara faydasından çok zararı olduğu kanıtlanmıştır. İlla boyu kemiği gelişsin diyorsanız çiğ süt alıp kefir mayalayın. Daha çok faydasını görürsünüz.
Merveee_94 alisileedis 15 aylık kızıma süt vermedim hiç vermeyi de düşünmüyorum doktorumuz önermedi onun yerine yoğurt peynir kefir vs vermek daha sağlıklıymış bende öyle yapıyorum
alisileedis BusUgUr Biliyorum aslında şuana kadar hiç de vermedim. İnstagramda Hastalanmayan Çocuk sayfası var onu takip ediyorum, paylaşımlarınıda uyguluyorum beslenme konusunda. Ama çevre baskısından artık benimde beynim yandı 🤦🏼♀️
Eymen-asya İğde çekirdeği tozu süte karıştırıp veriyorum etkisi çok büyük oldu hala da veriyorum sütle vermemi önerdi satın aldığım yer etkisi dahada artıyormş 4,5 yaşında kızım 120 cm şuan
Busraalbas alisileedis bence de vermeyin bir çok araştırmada pastörize sütlern zararından bahsediyor. Zaten içindeki kalsiyum kemiklere etki eden aynı kalsiyumu peynirden kefirden yoğurttan da alabilir. Eşimin bağırsakları sıkıntılıydı hassas bağırsak sendromu vardı ve her gün süt tüketirdi. 3 aydır süt içirmiyorum kendisine ve sorun yaşamıyor kendim de yıllardır içmem. Boyu genlerle de alakalı önemli olan sağlığı. Gelişimi sağlığı yerinde olsun varsın uzun olmasın
Ebruliates alisileedis merak ettim kaç cm kızım 1 yaşında 74 cm di atmadı atmadı bir an 80 cm şuan 16 aylık ek gıda ile arası yok ama kilo sabit sanırım diş çok zorluyor dişi çabuk çıkan biraz kısa kalıyor sanırım
alisileedis Ebruliates Şuan uyuyo uyansın bi ölçeyim. Ama uzun zamandır aynı şeyleri giyiyo 🥲 16 aylık 4 dişi var sadece.
Asym33 alisileedis Canım bence verme bak şöyle örnek vereyim bir tanidigimiz 20 sene öncesinden bahsediyorum yokluktan inekleri varmış onun sütünden verirmiş hep 3 çocuğunda bagirsakla ilgili sıkıntıları var süt bebekler için zararlı hiç önermem