belin93 Merhaba anneler, Bebeğinizi desteksiz uykuya alıştırdınız mı? Nasıl başardınız? Yoksa ten teması devam mı ettirilmeli kucakta, memede uyutulmalı mı sürekli? Belkide akışa bırakılmalı…
tavsanuykusu belin93 bende tam bu başlığı açıcaktım. Desteksiz uyutmaya alıştıran arkadaşlar allah aşkına nasıl neler yapıyorsunuz anlatır mısınız? Kızım 6. Ayının içinde ayağımda sallayarak uyuyor sallamaya alıştığı için uykusundan bitap da düşse ağlıyor beni bekliyor 🫤 ne yapabilirim bıraktırmak istiyorum
PurpleTail belin93 @tavsanuykusu merhaba, akışına bırakmak da bir tercih tabi ama uzmanlar kaliteli uyku için bebeğin kendi kendine uyumayı bilmesini söylüyorlar. Bu da zaten 6. Aydan önce pek olmuyor o dönemde bebekler kendilerini sakinleştirebiliyorlar ve uykuya geçiş kolay oluyor. Şöyleki ben bir dönem ayağımda sallıyordum ama baktım olacak gibi değil yavaş yavaş sallama ritmini düşürdüm ve uyur uyumaz sallamayı kestim . Bir müddet sonra ayağıma alsamda pişş pişş diyip sallamıyordum. Beşiğine geçirmek zor olmadı şimdi 1 yaşında ve 6 aydan beri kendi kendine uyur.Uyku aralıklarını ve işaretlerini iyi takip etmek gerek.
belin93 tavsanuykusu Benim bebeğimde 6. Aya girecek artık uyku düzenini tam olarak oturtmak istiyorum. Bize ten temasına alıştıkları için illaki zor olacak alıştırmak. Ağlayacaklar ve dayanmak zorunda kalacaksınız. İlk üç günü dayanın diyorlar hep. Sonrası geliyor.
belin93 PurpleTail Ne güzel 😇 Bende alıştırmaya başlayacağım. 6. aya gireceğiz haftaya🙏🏻. Allah yar ve yardımcımız olsun 😍