Plnyvz Anneler bir hafta önce menenjit aşısı oldu oğlum nimenrix sağlık ocağındada kkk aşısı varmış sanırım siz yaptırdınız mı bir problem yaratır mı ikisinin yakın olması
Cansudkmts Plnyvz evet yaratır 15 gün sonra yada 20 gün sonra vurulması gerek bazı sağlık ocakları kkk alışını erken vuruyor bizim doktor 1 yaşında geliceksiniz demişti aşıya 9 aylıkken aşı yok bizde
Tugceeeee01 Cansudkmts anlamadım nasıl yok 3 çocugum var 3. Yarın 9 ay aşısı olacak 1 yaşında bi daha olacak
Cansudkmts Tugceeeee01 yani bilmiyorum bize yok dedi sağlık ocağında hemşiremiz sadece o ay bizi kontrel çağırdı ve kan testi istedi
Elifooo 9.ay da yapılacak olan aşıyı isteğe bağlı olduğunu söylemişlerdi bize Suriyelilerin falan artmasından kaynaklı yapıldığını söylemişti hemşire
Cansudkmts Tugceeeee01 büyük ihtimal evet ama benim bildiğim isteğe bağlı sanırım 9 aylık Kİ aşı 1 yaşında olucak diye kan testi Demir ve devit için istemişti kendi doktorumuz hatta 8 aylıkken yaparız demişti
Cansudkmts Tugceeeee01 peki 9 aylıkken yapılması gerek bir aşımı çünkü kimse 9 aylıkken vurdurmamış en azından benim akrabalarım hepsi 1 yaşında vurdurmuş aklıma takıldı şimdi
Busrabektass Tugceeeee01 Cansudkmts Normal de 9. Ay aşısı yoktu, daha yeni 9.ay aşısı çıktı.Dışarıdan çok fazla ülkeye gelen olduğu için. O da isteğe bağlı. Kan testi de 9 ve 12. Ay aralığında yapılan bişey, bazı doktorlar tam 12.ayında istiyor bazıları daha erken.
Tugceeeee01 Cansudkmts mecbur mu diye sormadım ama 9. Ay aşısı kızamık 1 yaş aşısı KKK oldugunu söyledi
Tugceeeee01 Cansudkmts çocuk dr.na da devlete gidiyoruz oda kansızlık diğer değerlerine yaşında bakacanı söyledi
Tugceeeee01 Busrabektass teşekkürler ama diğer çocuklarım da oldu hatırlıyorum Suriyeliler geldi bi hastalık mı var ne demişlerdi şimdi bu kızıma istediler sordum kızamık dedi
Cansudkmts Busrabektass teşekkür ederim benimde kafam çok karıştı valla Allah bizleri hastanelere düşürmesin gerçekten
Busrabektass Tugceeeee01 doğrudur. Son aşıya gittiğimde 12.ayda gelicek sin dediler, sonra arayıp 9. ayda da çağırdılar yeni bir aşı olduğunu söylediler. Benim ilk çocuğum öncesi nasıldı bilmiyorum.
2103mnl Benim kızım da 9 aylık olmak üzere ama 9.cu ayda asi yok dedi sağlık ocağı burdada yaptıranları okuyorum bu aşının bir standarti yokmu ki sağlık ocağına göre değişiyor e nabız dan sağlık bakanlığı aşı takvimine baktım 9 cu ayda gerçekten de aşı yok
Ardenege38 2103mnl hangi sehirdesiniz bizide zır zır arayıp cagırıyorlar ben 1 yaşındayken yaptırmak istiyorum