damlaertann Anneler mrb ben bebegıme mama kullanıyorum ama suyunu pek içime sinerek yapamıyorum. Hazır su alıp kaynatıyıyorum ama sürekli kaynatıgımda kıreclenıyor ve İci pütür pütür kirec tutuyor. Bir kac tane cevze denedim aynı. Caydanlık denedim aynı napacagım ben ya. Siz nasıl yapıyosunuz kirec cıkıyor mu sizden de önerilerinizi bekliyorum 🙏
YgmrEla damlaertann suyu tek seferde kaynatiyorum, soguyor. Kullanacağım zaman ılıtıyorum. Kaynattığın cezve ketıl işte neyin içinde kaynatirsan kaynat, kireçlenme oluyor illaki. Kireç sökücü, yada limon tuzu ile kaynatıp kireci temizle
Esra_Deva damlaertann bir termosum ve bir şişem var. Bir kez kaynatıp her ikisine dolduruyorum. Mama hazırlayacağım zaman ikisini karıştırıp ılıtıyorum. Şişede ki soğumuş oluyor. Tekrar tekrar ısıtmıyorum.
Pirayeada damlaertann ben tek seferde kaynatırım su soğuyunca dökerim yenisini kaynatırım. Hiç kireç olmadı çeşme suyu kireç yapar aslında aldığınız suyu değiştirin.
Efy Ayrıca gün içinde kullacağı suyu kaynatıp şişeye koyuyor sürekli kaynatmıyor siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama bir defalık kaynatıp mamayı vereceğiniz zamanda azıcık ısıtsanız yeterli olacaktır
damlaertann Efy ben de oyle yapıyorum tek sefer kaynatıp ısıtıyorum o zamn pütür pütür ici beyaz oluyor
damlaertann YgmrEla kirec sökücü ile cezveyı temizliyorum ama Bı dakı seferde yine suya kirec bırakıyor cezve in kirwclenme sinde önemli degil temizlerim ama kaynatıgım suya kirec bırakıyor
damlaertann YgmrEla Pirayeada ya sizden Allah razı olsun cezveyı ıyıce limon tuzuyla yıkadım suyu kaynatım hatta ıkı defa kaynatım kireclenme olmadı suya da kirec burakmadı İcim cok rahatladı kac gundur kafaya takıyordum cok mutlu oldum.
damlaertann Esra_Deva kaynatırken kirwclenme oluyor mu yani şişeyi kaldırıp baktığınızda suyun icinde beyaz beyaz seyler oluyor mu
kirmizibasliklikiz_ damlaertann damla almadim bir sey diyemeyecegim ama benim aldigim bazi markalarda oluyordu hepsinde olmuyor
Esra_Deva damlaertann yok hayır ayrı büyük cezvem var termosa ve şişeye bakıyorum sürekli. Su olarak da açıkçası marka takıntım yok. Tek takıntım damacana almıyorum. 5lt lik petlerden alıyorum.
Eftelya-29 Evet birde granit deneyin suyunda markasını değiştirin sonra da çok kafansliza takmayın belki de çok fazla kireç filan yok size öyle geliyordur taktiginiz için.
Pirayeada damlaertann kireç sökücü ne kadar yiksanizda tad verir suya limon tuzuyla kaynatın bişey kalmıyor
Kplnnn Sudan kaynaklanıyordur biz saka kullanıyorduk çocuk doğdu kaynatmaya başladığımda kireçlendiğini gördüm eşim iş yerinde korusu kullanıyor o kireçlenmiyormuş. Bide bana temiz cam çaycı getirdi içine korusuyu koyuyorum 4-5 aydır hiç kireç olmadı. Baya bekliyor içinde ısınıyor tekrar falan tertemiz
[silindi] damlaertann Termosa kaynamış su koyuyorum ertesi güne kadar sıcak kalıyo, demliğe de su kaynatıp bırakıyorum soğuyor termosdakiyle Beraber ılık su hazırlıyorum ikisiyle öyle mamasını yapıyorum