aylizinannesiii siz evet hayır dediğiniz için bunu önerdim. Benim oğlumda çok geç konuştu. Önce psikoloğa gittik sadece konuşmasının geri kaldığını söyleyince kreş tavsiyesinde bulundu altı bezli olduğu için almadılar bende yanında gittim gizlice onu bekleyip izledim. Kreşin 2. Haftası anne baba gibi kelimeler kullanmaya başladı.öncesinde de zaten by tarz kitapları birlikte inceliyorduk meğer hafızasına kaydetmiş kreşle birlikte açıldı konuşması tabi 2 ay kadar gidebildik. Kreş sonrası da tüm oyuncakları kaldırıp böyle kitaplara yöneldik oyuncak olarakta kinetik kum oyun hamuru, boya gibi etkinlikler yaptık beraber. Bir kitap daha var o da çok iyi set tabi bu dediğim de çocuk akademinin seti burda her konuşamayan çocuk için öneride bulunuyorum. Kime önerdiysem faydalı buldu. Dikkat setleri marka farketmeksizin çok işe yarıyor bu konuşma becerisinde. Hiç üzülmeyin bende konuşamıyor diye nerelere götürdüm dr beğenmeyip 19 saatlik izmire bile götürdüm. Nörolojiye baktırdım mrlar falan çok uğraştım. Sağlıksal bi sıkıntı yoksa ekran yoksa inanın gerisi ilgiyle alakalı bir durum. Doğduğundan beri etkinlikler kitap okumalar o kadar çok düşüyordum ki üstüne kafaya takmıştım artık şuan 3,5 yaşında 3 kelimelik cümleler kuruyor. Pandemi çocukları bunlar 🙂 hepsinin bir zamanı var demek ki