Derindeniz1 Ek gıda dönemimiz kışa denk geliyor şimdiden buzluğa bir şeyler koymak istiyorum ama neler koyabilirim yardımcı olur musunuz ?
Irmakprensesinannesi Derindeniz1 yazdan kayısı şeftali incir çilek tazasulye gibi şeyleri konserve yapıp dolaba atabilirsiniz mesela kisin takımlardan snra 2 ay snra çıkartıp tattirip yedirirsiniz
GamzeKuzeyy Derindeniz1 ben kayısı erik şeftali koydum meyve olarak şimdilik bide bol bol ilik kemik suları daha vakit varken bende alternatif arıyorum 😁
SeverusSnape GamzeKuzeyy merhaba, şeftali/nektar nasıl koydunuz? Buzu çözülünce formu bozulmaz mı? Kızım severek tüketmeye başladı, bir yolunu bulmaya çalışıyorum.🙈
GamzeKuzeyy Bircicekannesiii canım buzluk almıştım ağzı kapaklı ona koydum bide minik saklama kaplarım var onlara koydum plastik öyle. Soğutursan eğer buzdolabı poşetine bile koyabilirsin bişey olmuyor
GamzeKuzeyy SeverusSnape küçük tepsim vardı altına pişirme kağıdı varta onu serdim kayısıyı çizdim çekirdeğini aldım ikiye böldüm yarım saat dondurdum sonra buzdolabı poşetlerine koydum pipetle havasını aldım. Nektariyi de dörde böldüm direk poşetledim
GamzeKuzeyy GamzeKuzeyy SeverusSnape Formu bozulmuyormuş benimde ilk defa bebek için hazırlığım oldu çevremdeki herkes bişey olmaz diyor kışın bakacağım kötü olursa bidaha koymam zaten de bişey olacağını pek sanmıyorum 😁
SeverusSnape GamzeKuzeyy çok teşekkürler, ben bi araştırayım internetten. Yani çok sulanırsa smoothie gibi bir şeye dönüştürülür, bu da yeterli aslında.☺️
GamzeKuzeyy Derindeniz1 valla banada geldi ben onu deneme için bikaç dilim çiğ olarak koydum bi işlem yapmadan kalanları da kızartma yaptım soğutunca buzluğa koydum.