Kızım tam iki aylık. Yaşadığımız sorunu anlatacağım şimdi. Bir sıkıntı mı var yoksa normal mi çözemiyorum.
Kızım gündüz emer ve uyur. Uyumasa bile genelde sakindir. Ama akşam 17.00-18.00dan sonra uyumayı tercih etmiyor pek. Özellikle bizim uykuya geçeceğimiz 22.00 sıralarında huysuzlanıyor. Bikaç saat uyutmaya çakılıyorum, emziriyorum vs ama çok huysuzlanıyor, ağlıyor, hatta böyle ayy ayyy diye kendine has bir çığlığı var, o şekilde bağırıp duruyor.
Ama mesela uyutabildik diyelim. Gece üç saatte bir emziriyorum. Sonraki uykularda çok sıkıntı yapmıyor, emip uyuyor, uyumazsa kundak vs yapıyorum bir şekilde hallediyorum. Ama dediğim gibi bizim uyku vaktimizin olduğu dönemde terör estiriyor. Gaz değil biliyorum çünkü gaz ağlaması farklı ve zaten gazı olunca ıkınıyor, belli ediyor.
Atak haftası desem değil ki zaten genelde böyle. Kolik desem değil yani kucakta, emzikle ya da ana kucağında sakinleşebiliyor.
Gündüz uyutmayayım desem olmuyor, uykuya da ihtiyacı var. Ki zaten uyanık olduğu zamanlar oluyor.
Normal mi bu dönemde?
Bir de şimdiden uyku düzeni için ne yapabilirim sizce?