Kzbnnzmkrm Kızlar benim oğlum şu anda 3 ay 5 günlük 4. Ayda ek gıda veren anneleri gördüm burda yani 4.ay da mı başlanıyor ek gıdaya ne verebilirim ve aylara göre beslenme nasıl olmalı bana yardımcı olabilir misiniz acaba 😊
Babe Kzbnnzmkrm Biz 4 bucuk aylikken basladik.Ama kilo alimi durdugu icin doktorumuz baslatti.O da 5 bucuk aylik olana kadar ogun seklinde degildi.Yogurt ve meyve puresi ile.Yani doktorunuz uygun gorurse basliyorsunuz.
Reyyan-Lara Kzbnnzmkrm üç çocuk annesiyim kızımda 6.ayda başladık sadece anne sütü alıyordu oğlum da 5 aylıktı başladığımızda şuan kızım 3 aylık sadece tattırıyorum.ilk karpuzu tattırdım çok sevdi tarhana çorbası denedik.meyvelerin suyundan deneyebilirsin önce tattır biraz bekle alerji yapabiliyor bazı besinler
Hohomoromu Kzbnnzmkrm anne sütüyle beslenıyorsa 6. Aya kadar ek gıdaya baslamanıza gerek yok sütü yetmeyen mama ile besleyen anneler genelde ek gıdaya erken başlıyor doktor kontrlnde baslayın lütfen doktora danışın 4. Ay erken olablr en azından 5 olmasını bekleyın 4. Ayda bebege verılecek fazla bi seçenek yok zaten ek gıda olark
Brsa Bende bisey sormak istiyorum yogurdu ev yapimi mayalayip veriliyor demi. Birisi dedi pastorize edilmis sutle mayalaman gerek dedi. Yengemde hicde oyle bisi yapmadik normal annem mayalayip yediriyorduk dedi kafam karsiti
Hohomoromu Brsa o sizin tercihinize kalmış ister inek sütünü direkt kaynatp mayalayıp yogurt yapın istersenz günlük süt kullanın yani pastörize
Deletedmom277 Kzbnnzmkrm ek gıda 181 günlükken başlanır. Erken başlayanlar doktor kontrolüyle başlar. Burda tecrübe annelerden bunları öğrenmeyin. Herkesin tecrübesi kendi bebeğine ve yapmak istediğine göre değişir. Doktorunuz ne derse o önemli olan budur
Brsa Hohomoromu illa pastorize olcak die bisi yok yani demi. Marketlerde var.baktim ama kac gundur rafta dueuyodur.kimbilir
Burcinersoz Brsa pastörize süt ani olarak yüksek sicaklıklara çıkarılmış ve aniden soğutulmuş süttür yani içinde mikroplar ölmüş ancak protein yapısı düzgün ve besin değeri korunmuştur. Evde kaynattığınız sütün besin değeri bozulur o yüzden bebeklere pastörize sütten yapın deniyor.
Hohomoromu Brsa pastorize sütten yapacaksan eğer günlük pastorize sütten yapıyorlar sürekli rafta duranlardan değil canım bazı markaların günlük sütleri var marketlere geliyor onlardan alıp yaparsn ben ilk bebeğimde 7. Ayda ek gıdaya baslamıstım 7. Aydan sonra kayınvalidemn ineği var o süt veriyodu onu kaynatıp mayalıp yoğurt yapıp yediriyordum şimdi bakterilere karşı falan insanlar günlük pastorize sütü tercih edıyor genelde güvenemıyorlar direkt inek sütünü kaynatıp yoğurt yapmaya bende korkmuyor değilim artık 2. Bebegm ek gıdaya baslaynca hangısınden yapsam bilmiyorum