serspspl Merhaba anneler. Kızım 5 ay 4 günlük. Ek gıda için hazırlık yapıyoruz da acaba erken mi ? Bu ayda başlayan oldu mu ? Nelerle başladınız ?
Esinnnseyh serspspl ben de erken başlayacaktım ama bebeğim hazır değildi bebekten bebeğe değişebiliyor yeğenime mesela 5 te başladılar çok hevesliydi istiyordu her şeyi tatmak bence bebeğinize göre hareket edin sonra kakasını takip edin herhangi bir şey alerjisi var mı yok mu
sakinolgirll serspspl 5 ay 15 günlükken doktorumuz geçirmişti ek gıdaya yoğurt ile başladım sonra havuç kabak sebzelerden gittim
Selbiyavuz19 serspspl ben 4 ay 23 günlük iken başladım çok istekliydi bahçeye gittik organik salatalık verdik eline geri çekince gözlerinden yaşlar akıyordu 😂çok istiyordu 5 ay 8 günlük oldu gayet güzel yiyor maşallah iyiki erken başlamışım
serspspl Selbiyavuz19 Benim kızım da istekline olsa ağzına götürmek istiyor geri çekince ağlıyor, Oyuncak yiyecek fark etmeksizin. Refleks olduğunu düşünüyorum o yüzden kararsızım ekgıdaya geçmekte.
Selbiyavuz19 Pinkribbon kabak havuç patates kavanoz mama gibi yapıyorum onu pek sevmiyor 3-4 çay kaşığı yiyor elma ile havuç yaptım onu güzel yedi yoğurt veriyorum yine meyveleri püre haline getirip veriyorum
Elisa34 Pinkribbon şuan 7 aylık olduk sebzelerden tek tek başlamıştım kabak, havuc, patates daha sonrasında üçünü karıştırarak daha sonra kayısı şeftali öyle devam ettim en sonda yoğurt
sakinolgirll BeyzaN77 3 gün kuralına uygun verdim sadece tattırdım ama 3 günün sonunda küçük mama kavanozlarında yedi hep
Denizanasi92 serspspl 5 ay 15 günlükken başlattı doktor yoğurtla başladık sonra meyve sonra sebzelerle çorba. Sebze tadımı yaptırmadı doktor. Çorba dediysem 2 çeşit sebzeyi suda haşlayıp çatalla ezmek 😅 içine biraz zeytinyağı. Sonra yumurta sarısıyla devam ettik