Sema54 Merhaba hanımlar ben yoğurduğumu mayaladım saat 10:30 da şimdi bi bakayım dedim hiç tutmamış acaba tutarmı ilerleyen saatlerde ?
elifdedim Sema54 sıcak bi yerde yaşıyosan ekşir bile sabaha kadar bence tutmaz bi şeyi yanlış yapmışsınızdır baksana kaç saat olmuş
esra91 Sema54 45 derece sütün içine yarım kiloluk kavonozda 1 yemek kaşığı yoğurt koyuyorum 7 saat kapağını kapatıp havluya sarıp bekletiyorum boş bir mutfaktaki dolabın içinde çok güzel tutuyor derece aldım sırf yoğurt mayalamak için :)
elifdedim Sema54 yok bence biraz umut varsa blenderdan geçir ayran yap ama diretk su gibiyse geçmiş olsun
Cakir Sabah mayaladiysaniz bu saate kadar tutmamis tutmaz artik ama akşam mayaladiysanuz bi kac saat daha kalmali
elifdedim Sema54 kız akşamda tutaaar ben 10.30 diyince sabah sandım bekle bekle en az 5-6 saat kalsın ben 8 saat bekletirim dışarda
Yamanmoms Sema54 ocagin en kucuk gozunu acip ustune koyun tencere isininca elinizle kontrol edin iliktan bir tik sicaga donsun alin etrafinu bezle sarin ustune battaniye sarin sabah tutar
Yamanmoms Sema54 tekrar isitmak mayayi aktuf hale getirior ilitmak diyim daha digrusu yogurt en erken 4 saatte mayalanir isterseniz uyuyun sabah tutmazsa bu sekilde yaparsiniz ziyan olmaz
Sukk10 Tutması için erken bence en az 6 saat bekletiyorum ben daha sonra buzdolabına koyup orda da ekstra bekletiyorum gayet güzel tutmuş oluyor . Biraz daha bekleyin tutar bence