Rumeysa11 Kızlar oğlum 2 ay sonra 3 yaşına girecek ve 2 gündür tirnak yiyor neden olabilir sizce nasıl biraktirabilirim bana yardım edin lütfen çok üzülüyorum
Caglarass Rumeysa11 Sorunu neyse onu çözdüğünüzde yemeyi bırakır. Oğlum kardeşi doğduktan sonra başlamıştı yemeye 😒
Laden Rumeysa11 sorunun kaynağını bulmalısınız. Arkadaşımın kardeşi 17 yaşında hala tırnaklarını yiyor. Doktor küçükken elinden bir şey almışsınız demiş çok önceden. Boya kalemlerini çok severmiş. Bir gün duvarı boyayınca annesi bir daha ellemeyeceksin boyaları diyerek elinden almış. Ondan sonra tırnak yemeye başlamış
burjuvaanne Rumeysa11 hayatinda bir seyler degistiginde yada sinir stres durumunda olur bu tirnak yemek sonrasi aliskanlik biliyorsunuzdur ayrica uykusundayken acı oje yi deneyin derim ben
hayalperest__ Rumeysa11 bizdedir olmuştu bir kaç kez güzel değil yapma pis diyerek sonra görmemezlikten geldim bıraktı o tırnak yemeye koyuldugunda gel birlikte şunu bunu yapalım diye dikkatını başka yere ver ama asla kızma
bombacimulayim Kaygılandığında yada streslendiğinde tırnak yeme davranışı olur genelde. Bu çok önemli bir konu mutlaka üzerine gidin
Rumeysa11 bombacimulayim Ya robot süpürge almıştık çok korktu ondan korktu diye iade ettim kreşe gidiyordu gitmek istemiyor diye aldım kresten mesela uyanıyor anne nerde gitti mi şarja mi gitti diyor dışarı çıktığımız zaman da anne kreşe gitmicez demi anne gitmeyelim falan diyor bu ara en çok etkilendikleri bunlar acaba bunlardan kaynaklı mi diye düşünüyorum
Ysgl26 Mutlaka stres kaynaklı bi durum vardır canım iyi gözlemle. Heehangi bir eşya değişikliği bile sebep olabilir buna sizin farketmediğiniz tramatik bi durum da olabilir. Mesela ben kardeşim olacağını öğrendiğimde başlamışım tırnak yemeye tabi ne doktora götüren oldu ne bişey 😅 33 yaşındayım hala yerim ara sıra
Rumeysa11 Ysgl26 Ya robot süpürge almıştık çok korktu ondan korktu diye iade ettim kreşe gidiyordu gitmek istemiyor diye aldım kresten mesela uyanıyor anne nerde gitti mi şarja mi gitti diyor veya dışarı çıktığımız zaman da anne kreşe gitmicez demi anne gitmeyelim falan diyor bu ara en çok etkilendikleri bunlar acaba bunlardan kaynaklı mi diye düşünüyorum eğer devam ederse hemen doktora goturucem
Rumeysa11 Laden Ya robot süpürge almıştık çok korktu ondan korktu diye iade ettim kreşe gidiyordu gitmek istemiyor diye aldım kresten mesela uyanıyor anne nerde gitti mi şarja mi gitti diyor dışarı çıktığımız zaman da anne kreşe gitmicez demi anne gitmeyelim falan diyor bu ara en çok etkilendikleri bunlar acaba bunlardan kaynaklı mi diye düşünüyorum anlamadım ki neden
Rumeysa11 burjuvaanne Aklıma geldi ama eliyle yemek yiyen Bi çocuk bu seferde yemek yemeyi bırakırsa diye korkuyorum çok iştahlı Bi çocuk değil zaten
Rumeysa11 hayalperest__ Şuan tam da dediğinizi yapıyorum o elini ağzına aldığı an hemen dikkatini dagitiyorum
Rumeysa11 Ysgl26 Robot supurgeden çok korktu gece gündüz anne geliyor mu anne nerde anne gelmesin sürekli böyleydi çocuk 1 hafta boyunca hiç dilinden düşürmediği için hemen iade ettim kreşi de çok seviyordu ama anne beni götürme anne gitmeyelim falan dedi öğretmenleriyle görüştüğüm de çok mutluydu bıraktığım zaman alamiyordum anlam veremiyorum inan ki
burjuvaanne Rumeysa11 bir denemen lazim ama devami gelirse daha buyuk sıkınti bu sefer koparircasi kismina gelirse uclari kenarlari yara olucak. Yeme durumunu etkilesede en azindan onu cozmeye calisirsiniz sonra 🤷🏻♀️
2cocuk_1anne_ Rumeysa11 2 yaş kızım var oda yiyor Acı oje aldım onun biraz faydası oldu Her elini ağzına alınca uyardım kızım ellerin pis olabilir azına alma Yada eli ağzındayken ellini tutup çekip oyuna çevirdim Azalttı
Rumeysa11 2cocuk_1anne_ Ya benim oğlum eliyle yemek yemeyi çok seviyor çatal kaşık hiç kullanmaz nerdeyse çok iştahlı Bi çocuk olmadığı için bu sefer de yemek yemeyi bırakırsa diye korkuyorum
2cocuk_1anne_ Rumeysa11 çatal kaşık kullanmayı öğret canım Eşiyle yemesi de eşinin sürekli ağzına (tırnak yeme gibi) olmasına sebeb olabilir Çatak kaşığı çok güzel kullanıyor olması lazım normalde
Birbebetoannesi Rumeysa11 görmemezlikten gelin, tırnağını ağzına aldığında uyarmak yerine dikkatini dağıtın, acaba bir şeye mi stres yaptı gözlemleyin derim bir süre, devam ederse bir danışmandan fikir alırsınız