ceybug Kızlar bebegim 6 aylik ek gıdaya basladik kabız oldu doktor lavma verdi yaptık ama yine aynı bugün yine yaptım çok agladi zeytin yağ veriyorum ama ise yaramiyo ne yapiyim ek gidadan öncede anne sütü aliyordu sadece o zaman bile 4 5 günde yapıyordu kakasini yardim edin
endoplazmikretikulumiste ceybug denettiklerinizi değişin kabak çalıştırır kabak verin muz çok vermeyin yediklerine zeytinyağı gezdirin oluyor o bağırsaklar alışana kadar bir süre
Haffuse Ne yediriyorsun?.. ve nekadar?.. kac gun oldu ek gidaya baskayali?.. Zeytinyagi nekadar veriyirsun
ceybug Haffuse havuç kabak patates püresi verdim günde 3 kere çay kasigiyla zeytinyağ veriyorum meyvelerden verdim
Haffuse ceybug canim cok mu hizli basaldin?… 3 gun kuralina uydun mu?… Zeytinyagini da ben tadimlarin son kasigina puresine karisitirip veriyorum,1 tatli kasigi her gun…
Haffuse ceybug daha ek gidaya bagirsaklari yeni alisiyor… Yogurt bile 3.haftada veriliyor… bence hemen zorlama, karistirma, sakin ilerle…
ceybug Haffuse 3 gün kuralıyla verdim bi kaç meyve haric hiç muz vermedim kayisi veriyorum bol bol irmikli muhallebi yapmistim bi kaç kere
ceybug endoplazmikretikulumiste ne verebilirim bugün yulaf verdim kayisi rendeledim az bisey de yoğurt verdim
endoplazmikretikulumiste ceybug öle hepsini karışık kuruşuk veremezsin. 3 gün kuralı var . Sadece bir adet şeyi 3 gün vermen lazım sonra bakman lazım alerjı belirtisi var mı ve 1.gün 1 çay kaşığı 2.gün bir tatlı kaşığı kadar 3. Gün bir çorba kaşığı kadar filan abartmadan verebilirsin . Şu annntadım döneminde sadece. Tatlara bakıyor o kadar. Ve çok verirsende kabız edersin . Bu bir türde bağırsakları katı gıdaya yavaş yavaş alıştırma antrenmanı gibidir düşün . Kabak haşla ver 3 gün ve dediğim ölçülerde ver üzerinde az bi zeytinyagı gezdir . Sonraki 3 günde tatlı patates haşla püre haline getir zeytinyağla. Sonraki 3 günde havuç olabilir yine püre şeklinde. Şeftali olur gibi… ama çok az ölçüyü geçme yoğurt falan en son .
Haffuse ceybug aaa tamam, erken baslamissin, ben de 6 aylik ek gida deyince dedim neler neler yedirmissin😅 cok yedirmeden oyle oldugunu sandim acikcasi, Anne sutu olayor mu?…
Biri1 ceybug üzmek istemem ama bizde aynı sorunları aynı şekilde yaşadık şu an neredeyse 10 aylık ve hala kabız fitilimiz çantamızda herzAman.Çözüm bulamadık.Neredeyse kabız yapacak bişet vermiyorum ama yok yani düzelmiyo